SENSE HOTEL SOFIA ОТВАРЯ ВРАТИ

- реклама -


Lobby SenseНАЙ-КРАСИВАТА ГЛЕДКА В СОФИЯ Е ОТ ROOFTOP BAR НА ХОТЕЛА

 

Sense Hotel Sofia, част от световната верига Design Hotels™ посреща първите си гости на бул. „Цар Освободител“ 16 през месец април.

Концептуалният дизайн е допълнен с образци на модерното и съвременно изкуство от богатата колекция на Галерията за модерно изкуство в София. Целта на това партньорство е да запознае ценителите със значими и световноизвестни артисти в обстановка, различна от тази на стандартните музеи и галерии.

Със съвременен облик и фина естетика, Sense Hotel Sofia е архитектурно произведение на изкуството, което се откроява сред градския пейзаж.

При проектирането на Sense Hotel Sofia, архитектите от Lazzarini Pickering Architetti, собственикът Георги Чопев и неговите партньори, имат ясна цел: създаването на хотел, който ще се разглежда като новата класика в сърцето на София, с иновативна структура, едновременно чувствителна към заобикалящата среда, но и дръзко различна.

Хотелът е разположен до площада на Парламента, с пряка видимост към храм-паметник „Св. Александър Невски“, на булевард, който е главна визуална ос за града. Рамката на булеварда са сгради от края на XIX в., средата на XX в., както и някои по-съвременни. Бързият достъп до основни правителствени сгради, културни и туристически забележителности, луксозни бутици, многобройни ресторанти, барове и нощни заведения, го прави еднакво удобна локация както за бизнес, така и за отдих.

Собственост на „БЛВД“ ООД, Sense Hotel Sofia е доведен до успешно завършване и отваряне от Г-н Георги Чопев като ръководител на проекта и с помощта на собствениците на компанията – Г-н Иво Христов и г-жа Татяна Стоилова.

Великолепният дизайн от 21-ви век е дело на италианското архитектурно студио Lazzarini Pickering Architetti, а интериорните решения са изпълнени от „Архитектурна група Цонков”.

Фасадата на сградата е комбинация от съвременна технология и елементи, носещи духа на историята – високотехнологична стъклена фасада, в която се отразяват златните куполи на главния православен храм и на втори план – подвижни капаци от блестящ месинг, които допълват и обогатяват играта на отраженията и светлината.

Интериорът е предимно от естествени материали – мрамор, травертин, гранит и варовик, паркети и ламперии от дърво, инкрустации и мебели от метал, кожени  тапицерии по врати и стени, вани и мивки от кориан, басейни от неръждаема стомана, вълнени мокети в коридорите.

В духа на съвременността, дизайнът на пространствата е съчетание от излъчването на естествени материали, изчистени линии и игра на светлината.

Престоят в 71 стаи и апартаменти предлага луксозно обзавеждане, великолепен изглед, авангардни технологии и удобства. Микс от превъзходен дизайн и лукс, Sense Hotel Sofia приветства своите гости в свят от незабравими спомени и ценни моменти. Може да обогатите гурме културата си в изисканата кухня на Средиземноморския ресторант с просторна градина, да се отпуснете в лоби бара сред шедьоври на изобразителното изкуство, да изпиете чаша бляскаво шампанско в уникалния панорамен ROOFTOP BAR или да се откъснете от забързаното ежедневие с изискана релаксация в центъра за уелнес и спа процедури – Sense Spa.

Галерия за модерно изкуство в хотел Sense

Богатата колекция на Галерията за модерно изкуство ви очаква в новия концептуален Sense Hotel Sofia. Целта на това партньорство е да запознае любителите на изкуството със значими и световноизвестни артисти в обстановка, различна от тази на стандартните музеи и галерии.

В новооткрития хотел Галерията ще предложи и ежедневен Арт консиерж от висококвалифицирани специалисти в сферата на изкуствата: съдействие относно избор на картина, съвет при стартиране или обогатяване на собствена колекция, информация за актуални арт събития в града.

В арт пространството на хотела, ценителите на изкуството могат да се докоснат до художественото наследство на водещи представители на XX и XXIв., както и да закупят оригинални графични и маслени творби с инвестиционна стойност. Тук може да откриете произведения на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Мирó, Марк Шагал, както и водещи съвременни автори като Деймиън Хърст, Питър Блейк, Робърт Марс, Хънт Слонъм, Марк Куин, Аниш Капур и др. Важно място в колекцията е отделено и на талантливи български художници като Кристо, Хубен Черкелов, Антоанета Гълъбова, Калоян Илиев-Кокимото, Калия Калъчева, Арслан Ахмедов, Златин Орлов, Павлина Чакърова и др. 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Галерия Аросита представя / AROSITA Gallery presents Борис Колев /  Boris Kolev

24. 09. 2020 – 08. 10. 2020 НОВИ ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ /  NEW URBAN LEGEND AND MYTHS              Основно влияние за създаването на тази изложба...

Милена Цанева – „Броеница. Из гънките на паметта“ (откъс)

Излезе от печат книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“, пъстра и неизбродима галерия от спомени, ценен дар за любознателния...

Топ 10 на книжарници „Сиела“ за 14-20.09.2020

  Крадецът на праскови, Автор: Емилиян Станев, Издателство: Сиела https://ciela.com/kradetsat-na-praskovi-emiliyan-stanev.html   Менгеле - Ангелът на смъртта, Автор: Дейвид Маруел, Издателство: Сиела https://ciela.com/mengele-angelat-na-smartta.html   Дневникът на един дръндьо -...

Дубравка Угрешич – „Американски речник“ (откъс)

 REFUGEE – Откъде сте? – пита ме млад фламандски фотограф, опитвайки се с въпроса си да смекчи напрегнатото ми лице. – От Загреб – отговарям. – А...

Балкански лидер е финалист за Строителните Оскари 2020

Президентът на Северна Македония връчи първото отличие за NASTEL BUSINESS CENTER Една от най-успешните строителни компании на Балканите е финалист за престижния конкурс за Луксозно...

Арман Бабикян: Протестът изхвърли Борисов зад Околовръстното шосе

„Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това, но България със сигурност не изглежда по същия начин, по който преди...