Създадоха Временна анкетна комисия за Конституцията, БСП и ДПС не участваха в гласуването

- реклама -spot_img

Депутатите създадоха Временна комисия за разглеждане на проекта за нова Конституция. Точката беше включена в дневния ред на днешното заседание, защото вчера заседанието беше прекратено поради липса на кворум.

Със 116 гласа за, 52-ма против и 1 въздържал се депутатите създадоха Временна анкетна комисия за проекта за нова конституция. Тя  ще работи 2 месеца. Тя беше създадена по предложение на ГЕРБ. Нейн председател ще бъде депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. За неин заместник парламентът избра Искрен Веселинов от Обединените патриоти. В комисията от 18 членове ще участват по трима представители от парламентарна група и трима независими. Опозицията бойкотираха създаването й – от БСП не предложиха членове на комисията и гласуваха против създаването й, а депутатите от ДПС не участваха в гласуването и напуснафха пленарната зала.

Материалът Създадоха Временна анкетна комисия за Конституцията, БСП и ДПС не участваха в гласуването е публикуван за пръв път на Телевизия Европа.

Материалът Създадоха Временна анкетна комисия за Конституцията, БСП и ДПС не участваха в гласуването е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

- реклама -spot_img