СЪВРЕМЕННИ ЕЛЕКТРОННИ АКСЕСОАРИ ЗА ПЛАЖА

- реклама -spot_img

Официално плажният сезон ще бъде съвсем скоро открит! Някога ставаше с джапанки, хавлия, биричка и кутия цигари, но в днешни дни сме много, много по-разглезени и когато тръгнем надолу по стълбите към пясъчната ивица искаме да се оградим с купища електронни „удобства”, с които запълваме уж свободното си време.

Например, повечето хора не си представят почивката без смартфон, таблет или дори компактен лаптоп. По-запалените класици пък все още държат на фотоапаратчето-сапунерка, видеокамерата или бог знае каква джаджа още.

Тези устройства трябва да бъдат заредени с ток и сухи, за да работят.

От няколко години станаха модерни соларните клетки за зареждане през USB-порт, които и до днес си функционират прекрасно, но мини-USB науката на джаджите предлага вече и устройство, което впряга силата на вятъра, за да генерира тъй ценната енергия дори на сянка под чадъра или през нощта, стига да подухва бриза. Двадесет минути въртене на перката и музиката отново свири, телефоните звънят, таблетите работят и ви забавляват. И всичко си тече по старому. Естествено устройството не би могло до зареди лаптоп, но за това друг път.

Разбира се, водата, особено солената е много опасна и дори фатална за всички електронни устройства като фотоапарати, смартфони, таблети и лаптопи, затова ако не сте особено внимателни е задължително да се снабдите с една от чантите на фирм като Overboard.

Те могат да поберат всичко необходимо и да го предпазят от намокряне, дори след цяла седмица във водата. Ушити са от абсолютно водонепропусклива материя и се затварят херметически, като отворът се навива няколко пъти и се закопчава с дръжката.

Гениално! Край на мокрите дрехи, сандвичи и цигари, вече нищо не може да развали разходката ни с лодка или лудуването по крайбрежните скали. Освен чантите, компанията предлага подобни опаковки за абсолютно всички мобилни аксесоари, електронни джаджи и музикални устройства.

И като стана дума за музика, шампионът в тази категория е водният свирещ кейс за всички I-машинарии.

Аааай-подове и ааай-телефони без проблеми влизат в херметизираната кутия, която има две колонки и освен, че няма да се развали при случайно поливане с бира, може да свири дори докато плува.

И накрая, разбира се, тежката артилерия в плажните изобретения за това лято, които разделяме на дамски и мъжки, разбира се. За всяка жена, която обича да лежи и да се пържи на хавлията, вече има специална „поставка” за главата, с която да дремеш е не само удобно, но и приятно, защото устройството има вградено радио и по една колонка за всяко ухо. Тази псевдо-възглавничка е водоустойчива, лесно преносима и не ви изолира от заобикалящата действителност, както правят слушалките.

Така че ако детето се развика за сладолед или съпругът подсвирне на някоя курортистка, ще може да го чуете и да реагирате на момента.

Мъжката половинка едва ли би помислила за флиртове, ако има с какво да се занимава, така че перфектният подарък, който ще ангажира на 100 % вниманието на мъжа ви поне десет дни на басейна, са лаптопите с водоустойчива клавиатура от високия клас на Lenovo. Дори да закупите лаптоп втора ръка от тази серия устройства, които са защитени при поливане, то ще може да се насладите на своята чудесна почивка край басейна или на плажа без да се притеснявате. С тях може да са забавлявате, да водите комуникация и дори да работите като Freelancer. Естествено докато лаптопа ви е под ръка ще може да обработвате всяка заснета снимки или видео, а кратките видео филмчета да публикувате в YouTube или Facebook и да дразните приятелите си, които работят по офисите. Едно от устройствата с водоустойчива клавиатура като споменатия лаптоп втора употреба е Lenovo ThinkPad X220, който може да откриете в сайта на Интерсервиз-20. Компактния размер от само 12,5 инча и само 1,3 кг в комбинация с процесор Intel Core i5-2520M/ 2.5Ghz, 4 GB DDR3 и 128GB SSD бързо устройство го правят перфектно решение за работа, комуникация и забавления. Въобще Lenovo ThinkPad X220 се оказва идеалния преносим и компактен лаптоп втора употреба от висок клас за път и почивка.

Само внимавайте с фотографирането на мацките, или действайте бързо и ги архивирайте като прехвърлите ценните материали на компютъра или външен носител, за да не ви хване жена ви :).

Лятото е тук и за да впечатлим себеподобните курортисти и курортистки на плажната ивица ще ни трябва нещо повече от добрата стара татуировка с палма и надпис „Бургас”. Очаквайте още задължителни плажни атрибути, но най-добре стягайте багажа, лаптопа и бързо на море!

- реклама -spot_img