Само за жени – Фитнес в мола 2

- реклама -

 

Само за жени - Фитнес в мола 2На 14 и 15 септември – централното фоайе на Сити Център София ще се превърне във фитнес център в часовете между 9:00 и 20:00 часа.

Като част от събитието Now We Move, молът на бул. Арсеналски и FitCurves ви канят да тествате една необикновена тренировка, предназначена само за жени. Всички желаещи ще получат безплатен фитнес анализ от експертите на фитнеса.

Всички знаем за предимствата на качествените тренировки. Но замисляли ли сте се всъщност как какво конкретно получавате от упражненията?

Ето няколко неоспорими предимства, за които специалистите от FitCurves гарантират, че получавате от всяка комбинирана тренировка за сила и кардио, каквито са 30 минутните упражнения „в кръг“:

–       Отслабвате. Вече знаете, че упражненията помагат за изграждането и укрепването на вашите мускули. Това, с което може би не всички са запознати е, че колкото по-укрепнали са мускулите, толкова повече калории се горят във всеки един момент. Научно доказано е, че само след 12 седмици тренировки за мускулна сила, хората горят с 15% повече калории дневно – дори в покой.

–       Стопирате процеса на остаряване.  След 40 годишна възраст повечето жени започват да губят около 220 грама мускулна маса на година, което значи, че тялото гори по-малко калории, а шансовете за напълняване нарастват. Комбинираните тренировки за сила и кардио ви помагат да „обърнете” посоката на този процес, като поддържате и изграждате нови мускули, а те в замяна спомагат за топенето на мазнини.

–       „Сбогом” на лошото настроение и дните без самочувствие.  Научните изследвания показват, че ако тренировката са комбинирани – за сила и кардио, ние харесваме тялото си повече. „Знаете, че тренировките стимулират мозъка да отделя повече ендорфини”, казва Здравка Божинова отFitCurves. – „Със целенасочена тренировка само за няколко седмици може да усетите твърдостта на мускула там, където преди е имало мазнина. 

–       Заздравявате костите си. След 35 годишна възраст, тялото ви губи способността си да произвежда спонтанно костно вещество, което значи, че трябва да му помогнете. Един от най- добрите начини за изграждане на костна плътност са тренировките. 

 

 

–       Намалявате риска от болест #1. Ракът на гърдата е номер 1 по медийно внимание, но всъщност сърдечният удар е най-често разпространената причина за смърт при жените. Упражненията за кардио и сила значително намаляват риска от сърдечни болести, като намаляват кръвното налягане и запушващия артериите от т.нар. лош холестерол (LDL), за сметка на повишаване нивото на добрия холестерол (HDL). Разбира се, намалявате и риска от рак и всякакви други болести. Като укрепвате имунната система.

–       Поддържате нивата на кръвната си захар ниски. Бичът на затлъстяването, високия холестерол и високото кръвно налягане, които водят до сериозни физически проблеми като сърдечен удар, слепота и дори ампутиране на крайниците са сериозни причини да започнете да правите упражнения. Експертите предричат, че в рамките на следващите 30 години, всеки трети ще страда от тази болест. Бихте могли обаче да не сте част от тази статистика: диабетът се дължи на неспособността на мускулите да усвояват всичката глюкоза (захарта) в кръвта, в резултат на което не получават достатъчно „гориво”. Когато тренирате, мускулите ви усвояват много по-ефективно глюкозата и нивата на кръвната захар остават стабилни.

–       Намалявате болката в колената. Tufts University в Бостън открива, че 4 седмици тренировки за сила и кардио намаляват с 43% болката в колената на хора, страдащи от остеоартрит (заболяване свързано с износване на ставите). Участниците споделят, че са подобрили способността си да се движат свободно с 44%, тъй като мускулите около колената им значително укрепнали. Други пациенти с диагноза ревматоиден артрит също споделят, че тренировките за сила са им помогнали изключително.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Създаден е механизъм за избягване на инциденти по море и въздух в Източно Средиземно море

Съюзниците в НАТО Гърция и Турция са участвали в разработването на двустранен механизъм, за да се избегнат случайни инциденти по въздух или...

RM TV: “Ботев” Вр гостува на “Левски” София

Материалът RM TV: “Ботев” Вр гостува на “Левски” София е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

BTA: Световна премиера на летящо такси край Париж

Германската компания за летящи автомобили Volocopter демонстрира потенциално нов метод за градски транспорт в бъдеще. На летище, близо до Париж, производителите направиха...

BTA: Диригентският пулт на Русенската опера – свободен за всеки

Днес, когато се отбелязва Международният ден на музиката, Русенската опера предостави възможност на всеки, който има желание, да застане на диригентския пулт...

BTA: Певицата Шаная Туейн отбелязва 25 години от създаването на албума, който я направи звезда

Шаная Туейн отбелязва 25-годишнината от излизането на албума, който не само я превърна от бореща се да пробие канадска певица и авторка...

Радев: Системното погазване на закона от Гешев уронва устоите на държавата

Системното погазване на закона и общественият интерес от страна на главния прокурор, в неговия стремеж да пази на всяка цена правителството и...