Руска пролет

Руска пролет„В кадър”: От кого се страхуват Путин и Кремъл

На 20 март, в деня, когато настъпва астрономическата пролет, рубриката „В кадър” на БНТ ще покаже документалния филм на журналистката Цветана Кръстева „Руска пролет”.
Продукцията представя политическите и обществени промени в Русия през личните истории на главните герои. Сред тях са специалист по интернет маркетинг, който е изправен пред личния избор да емигрира или да стане наблюдател на изборите, главният редактор на вестник „Московский комсомолец”, застъпник на Путин в изборите, който от първо лице разказва за плановете на бъдещия президент. Зрителите ще разберат от кого се страхуват Путин и Кремъл и какво е бъдещето на протестното движение. За сълзите, законите, справедливостта, промените в съзнанието на руснаците и парадоксите, които мъчат страната 20 години след разпадането на СССР.
Филмът ще покаже ексклузивни кадри от потушаването на митинга на Пушкинския площад на 5 март и ареста на опозиционните лидери, както и какво мисли най-популярният днес опозиционен лидер Алексей Навални за Путин и заплахите.
Автор на филма е Цветана Кръстева, оператори – Александър Дьомочкин, Максим Авдеев, Недялко Данов, редактор – Невена Бонева, монтажист – Цветослав Юруков и режисьор – Христо Чилингиров.

В кадър: „Руска пролет” – вторник, 22:00 часа само по БНТ1!

Start typing and press Enter to search