РИАЛИТИ ПО БНТ 2 СЪХРАНЯВА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ

- реклама -spot_img

ФОЛКЛОРНОТО ШОУ „НАДИГРАЙ МЕ” ВЛИЗА В УЧИЛИЩАТА

 

 Седмият сезон на най-гледаното реалити на БНТ 2 стартира на 24 април

 

Най-гледаното реалити на БНТ 2 – „НАДИГРАЙ МЕ”, влиза в българските училища. Седмият сезон на фолклорното шоу стартира на 24 април, за да предизвика танцовите умения на ученици от хореографски паралелки в цялата страна. Първият епизод на „НАДИГРАЙ МЕ В УЧИЛИЩЕ” ще бъде излъчен пряко от Студио 1 по БНТ 2 и БНТ Свят от 20:00 часа.

За седма поредна година националната медия продължава инициативата си в подкрепа на българските традиции, след огромния успех на шестия сезон, чиито финал достигна рекорден рейтинг по гледаемост. За седем години БНТ 2 реализира издания на „Надиграй ме” за деца и балканско надиграване, излезе на открито и възроди традицията на неделните хора в шести сезон, организира надигравания в софийските райони Банкя, Кремиковци и Сердика. Сега екипът на медията се обръща към най-младите, за да им даде възможност в ефир да покажат любовта си към традицията и народните танци. Тази година кампанията е подкрепена от Министерството на образованието и науката.

„За седем години доказахме, че телевизията може да поднесе по най-атрактивен начин интереса към българските  народни танци на хора от всички поколения.А той продължава да се разраства – доказателство за това са десетките клубове и хилядите българи, които играят в тях. Като обществена телевизия, БНТ 2 отговаря на големия зрителски интерес и с новия сезон, в който ще дадем възможност на ученици да се изявят на екрана на БНТ 2, ще видим уменията и познанията им за българския фолклор, ще разберем с какво ги привличат традициите и българските танци. И може би нашето послание ще бъде „хората всъщност са уроци по родолюбие, нека се изучават от всички в училище“ каза Екатерина Генова, директор на Дирекция „БНТ Свят и региони”.

Водещ и на новия сезон ще бъде хореографът на ансамбъл „Чинари” и един от авторите на формата – Асен Павлов, който вече седем години е на екрана на БНТ 2 с танцовото шоу.

БНТ 2

- реклама -spot_img