RED HOT CHILLI PIPERS СЪС СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ

RED HOT CHILLI PIPERS

RED HOT CHILLI PIPERS СЪС СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ

ЗА БЪЛГАРСКАТА ПУБЛИКА!

  RED HOT CHILLI PIPERS

Шотландците RED HOT CHILLI PIPERS, които пристигат за първи път у нас за откриването на „20-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА“ в НДК на 11 май, изпратиха специален видео поздрав за българските си почитатели. Най-известните шотландски гайдари в света вече са готови за горещото гайда-шоу в зала 1 и отправят поканата си към родните фенове във взривяващо видео. В ефектния спектакъл ще вземат участие и десет български гайдари, a кулминацията ще настъпи с появата на сцената на космическия глас – Валя Балканска.

„Гайдата все още разполага с правомощието си да „сплашва противника“ като в отминалите времена”, казва с усмивка Кевин Макдоналд от Red Hot Chilli Pipers и се надява, че у нас ще срещне храбра публика, готова да се зареди с енергия от тяхната музика, преживявайки един невероятен купон.

Веселите музиканти определят стила си, като „Bagrock“ – сливане на традиционна шотландска музика с поп и рок хитове. А относно изборът на парчета, върху които правят гайда-кавърите си, музикантът е категоричен, че Coldplay са много добри в писането на песни, подходящи за гайди.

На 11 май в зала 1 на НДК вероятно ще чуем култовите парчета „Thunderstruck“ (AC/DC) и „Smoke On The Water“ (Deep Purple) в шумен гайда-вариант, а дали няма да звучи и нещо от Chris Martin и компания – предстои да разберем.

Едно е ясно – според думите на Кевин Макдоналд, изказани в интервю за чуждата преса: „Всеки, който е дошъл на наш концерт с „отворен ум“, си тръгва вдъхновен”.

Билетите за шоуто на RED HOT CHILLI PIPERS, със специалното участие на Валя Балканска и родопски гайди на 11 май в зала 1 на НДК, са на цени от 30 до 60 лв., в зависимост от мястото в залата. Те могат да бъдат закупени ексклузивно в мрежатa на Ticketportal.bg и от касата на Билетен център в НДК, касата на зала „Арена Армеец“, верига магазини на Office1Superstore, Booktrading, книжен център „Гринуич“ и магазини „На Тъмно“.

 

- Advertisement -