Ралица Бежан включва Александър Воронов в спектакъла си „Незабравимите“

- реклама -spot_img

Предстои албум със старите градски песни на нов глас

Този уикенд бе поредното представление от невероятно зареждащия и забавен проект „Незабравимите“, в чиято основа е пеещата актриса Ралица Бежан. Той представлява поредица от концерти, често преплитащи се с актьорска игра и танци, вдъхновен от песни от градската столична култура на близкото минало, но аранжирани по съвременен начин. Достойна последователка на баща си – популярният импресарио и музикант от близкото минало Георги Ковачев, този уикенд актрисата бе организирала впечатляващ спектакъл в City Mark Art Center, който възкреси старата романтика в стилистиката на кабарето. С приятен микс от актьорска игра, танго и суинг танци, прозвучаха песните „Мома англичанка“, „Чин чин“, „Хали Гали“, „Ако имах чук“ и много други, познати от 30-те до 70-те години и изпяти от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Мими Николова, Леана Антонова, Маргрет Николова, Тодор Колев и мн.др. Те  оживяха в джаз, суинг, дори дръм енд бейс вариант. За да е още по-емоционално и задушевно, всеки от присъстващите се почерпи с класно вино от изба  Four Friends, разгледа изложбата на Елина Нинова “Неотмината красота”, а украсата бе освежена от прекрасните цветя на Seasons’ Flowers. За стилистиката и костюмите се погрижи Адрина Найденова, а постановчик на спектакъла бе Емил Стефанов.

Предстоящоте планове около проекта „Незабравимите“ включват заснемане на видеоклип на една от песните „Трендафилът ми замириса“ и засписване на албум. Като част от проекта ще бъде поканен Александър Воронов – синът на един от популярните ни изпълнители на близкото минало Стефан Воронов.

Екипът на „Незабравимите“ включва Ралица Бежан – вокал, Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Добромир Николов-Доби-саксофон и кларинет, Ивелин Иванов – акордеон, Йордан Николов – ударни. Водещият на събитието актьорът Георги Грозев, излезе като герой от филма „Кабаре“. Туко що завършилите актриси  Гергана Цакова и Теодора Рашед, не само пяха, танцуваха, а и участваха в атрактивни етюди с кукла и без.  Ралица Бежан пресъздаде образа на вечната жена, търсеща, влюбена, щастлива, нещастна. И всичко това в търсенене на голямата любов.

Концертът „Незабравимите“ е част от по-голям едноименен проект, включващ поредица от събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият  нов облик, посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната „винтидж” култура. Както и да зарадва почитателите и познавачите на тези песни. 

Ралица Бежан Ралица Бежан

снимки: Disco.bg

и Елина Нинова
- реклама -spot_img