Рали „Дакар”

- реклама -

рали „Дакар”Зрител на рали „Дакар” по БНТ може да спечели копие от каската на Петерханзел

БНТ стартира 17 ежедневни студия посветени на “Рали Дакар” тази вечер от 23:15 по БНТ 2, с повторение по БНТ1 – малко след полунощ.  Всеки ден до края на ралито – на 20 януари, в студиото ще бъдат водещият Иван Петров и гост-анализаторът Христомир Николов, главен редактор на списание „Оff-road. BG”.

Тази вечер двамата ще направят 30-минутно представяне на надпреварата, главните герои и най-важното – на българското участие в най-голямото офроуд рали в света и последните информации за техническата им готовност да преодолеят изискванията на новия маршрут.

За разлика от 2012 година за първи път пустинните етапи ще бъдат в първите няколко дни. След опознаването на Лима състезателите ще се впуснат директно в сърцето на пустинята за да изминат повече от 8000 км, да прекосят два пъти Андите и накрая –  да финишират в столицата на Чили Сантяго.

Новото за зрителите на БНТ тази година е и наградната познавателна игра чрез сайта sport.bnt.bg. На 5 януари ще бъде публикуван регламентът, който изисква регистрация и активност от страна на зрителите. Ежедневно един от тях – отговорил правилно на анкетата ни и изтеглен по жребий в предаването,  ще получава рейс награди – тенска, шапка. В последния ден  големият късметлия ще се сдобие с копие на  каската на френския  мотоциклетист и автомобилен състезател Стефан Петерханзел, която през цялото време ще краси декора на студиото.

БНТ има договор, с който придоби ексклузивни права за излъчване  на рали „Дакар-2013” чрез наземно разпръскване на територията на България от официалния организатор „Амаури Спорт Организейшън”, част от френската медийна групировка „EPA”. Тя организира събития и  спортни състезания като перлите в „портфолиото” й са: „Тур Дьо Франс”, „Вуелта” и рали „Дакар”.

АСО ще изпраща по спътников път, а БНТ ще получава ежедневно картина, снимана от хеликоптери, с камери върху каските на състезателите и т.н., минути след края на всеки състезателен етап.

Снимка: Петър Ценков, който завърши миналата година на 11-о място с АТВ, ще стартира в Рали “Дакар 2013” в класа на автомобилите с навигатор Иван Маринов. Освен него БНТ ще проследи и изявите на останалите двама пилоти – Тодор Христов в класа на АТВ и Орлин Алексиев – в класа на автомобилите

- реклама -