Проект за възстановяване на лятното кино

- реклама -

В Благоевград подготвят проект за възстановяване на лятното кино

 

 Пътуващото кино на БНТ гостува в Благоевград с филма „Лора от сутрин до вечер”. Прожекцията се състоя на площад „Георги Измирлиев” в близост до общината и фонтаните. Часове преди това репортерът на „По света и у нас” Боряна Каменова тръгна по следите на градските летни кина – някога най-хубавите в областта, а сега липсващи. На тяхно място тя откри кафене, детска градина, търговски комплекс. От общината съобщиха, че в момента се подготвя проект за възстановяване на лятното кино в стария квартал „Вароша”, съществувало от 2004 до 2008 година.

Днес в Пазарджик ще гледат „Островът” на режисьора Камен Калев с участието на френската звезда Летисия Каста и датския актьор Туре Линдхардт. В неделя в лятното кино „Орфей” в Пловдив гостува „Прогноза” на режисьора Зорница София с участието на Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Стефан Щерев, Деян Славчев –Део и Юлиян Вергов.

В понеделник турнето продължава в Кърджали  с прожекцията на филма „Прогноза”. Жителите и гостите на града ще имат удоволствието да гледат лентата в новия парк на града „Арпезос- Север”.

БНТ спази традицията да залага на висококачествена филмова продукция дори и в сезона на летните отпуски, за да постигне перфектното съчетание на спокойствието на почивката и забавлението чрез магията на седмото изкуство. Програмирането обхваща различните вкусове на аудиторията и е съобразено с целевите групи. Освен успехите на киното на открито филмите в ефира на БНТ1 в рубриката „Лятно кино” също отбелязват добри резултати. От 16 юли досега зрителите на националната телевизия гледаха „С деца на море”, „Прогноза” и „Куче в чекмедже”, които събраха аудитория съответно 164 000, 114 000 и 150 000 зрители. Френско – италианският сериал в делничните вечери „Нещата, които остават” достига аудитория от над 200 000 зрители или над 3% рейтинг като на 23 и 25 юли надминава филмите по Нова тв. 

- реклама -