ПРЕМИЕРИ ПО VIASAT NATURE ПРЕЗ АПРИЛ

- реклама -spot_img

Тайнствата на природа разкрива Viasat Nature

 

Научно-популярният канал ще излъчи  „Дивият речен пейзаж на Хърватия“, „Ветеринар – специалист по бионика“ и  „Скрити царства“

 

 

Viasat Nature ни разкрива тайнствата на природата с документалният филм „Дивият речен пейзаж на Хърватия“, чиято премиера е на 5-ти април от 21:00 часа. Зрителите на канала ще видят още две премиерни продукции – „Ветеринар – специалист по бионика“ – на 7-ми април от 21:00 часа и „Скрити царства“, която ще се излъчи на 18-ти април, от 21:00 часа.

„Дивият речен пейзаж на Хърватия“ ще отведе зрителите на територия, където се среща изключително рядкото съчетание от река, залята с вода територия и обработваема земя. В огромните запазени наводнени райони на Хърватия ливадите и пасищата са около 100 000 хектара и са се съхранили от унищожението, с което са се сблъскали други европейски речни долини.

Естествените речни пейзажи са почти напълно изчезнали в Европа, като повечето от най-големите реки са трансформирани в насочени водни пътища. В Лонско Полйе наводняването е природно явление, което определя живота и предлага едно уникално разнообразие от видове.

Революционни нови хирургични техники, които спасяват и подобряват живота на хиляди домашни животни са представени в поредицата „Ветеринар – специалист по бионика“. Медицинският инженер Ноел Фицпатрик създава високо технологичен център, в който  се грижи за възстановяването на животните, като използва цялата гама от метални конструкции, гайки, болтове, импланти и безпрецедентни иновативни процедури. Той е последната надежда за много от изпратените при него домашни любимци. Независимо дали става въпрос за жертви на катастрофи или за страдащи от генетични аномалии животни, Фицпатрик и неговият ветеринарен екип са водени от общата цел да подобрят и удължат живота на пациентите си с помощта на някои от най-модерните и усъвършенствани технологии, с които разполагат.

Поредицата „Скрити царства“ е заснета на фона на най-емблематичните пейзажи на планетата – савана, пустинни зони, джунгли, гори и в градовете Токио и Рио де Жанейро. Тя изследва света на миниатюрните обитатели на нашата планета, които са с размер, по-малък от един фут от една нова и уникална гледна точка. Предизвикателствата, пред които са изправени малките герои, са изключителни, а техните врагове – гигантски, но решенията им са гениални. Тези супер герои може да са малки, но оказват огромно влияние, което надвишава значително теглото им. Катерици, слонски земеровки, мармозетки, скорпионови хамстери, дори гигантски бръмбар носорог – всички те се сблъскват с някаква собствена драма от различен мащаб, защото когато си толкова малък, дъждовните капки падат като метеорити, а бризът се усеща като торнадо.

VIASAT NATURE

- реклама -spot_img