Премиера на две книги

0
82

Студио 5Лирично – прозаичен празник ще събере почитателите на съвременната литература в ранния съботен следобед на 23 ноември в „Студио 5” на НДК. Началният час на събитието е 15. Негов организатор е Международна асоциация за българско изкуство по света. Поетичната книга на талантливата Мария Янакиева със заглавие „Срички по вятъра” и романистичното съ-авторство на интригуващия дует – Ива Касабова и Филип Данчев в „Да бъде приключение” ще бъдат представени премиерно пред публика. Водещ на вечерта ще е поетесата Даниела Капинчева, а гост– изпълнител ще е композиторът Иво Николчев, чиито композиции ще допълнят по неповторим и запомнящ се начин романтично– приключенската атмосфера.

Това е втората по ред поетична книга за Мария след излязлата през 2012 година „Диви цветя”. Мария е позната на почитателите на мерената реч още като инициатор и организатор на четиритомната за сега поредица от поетични сборници с благотворителна цел – „Приятели в поезията”.

За Ива и Филип това е дебютна книга, плод на съвместната работа на тандема благодарение на модерната и вече широко разпространена скайп комуникация, заради факта, че Филип живее и работи в София, а Ива – в Пловдив. Публиката познава писателския почерк на всеки от двамата автори от множеството им разкази, публикувани в личните им блогове. ”Да бъде приключение” е само началото на едно дълго и ползотворно многотомно приключение, което планират писателите.

А вие, ако все още гоните срички по вятъра и жадувате за приключения, споделете с нас вълнуващата двойна премиера!

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.