ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК

- реклама -spot_img

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК

13 АПРИЛ19 АПРИЛ 2015

Седмицата от 13 до 19 април 2015 г. ще мине под знака на дългоочаквания от меломаните концерт на американската поп икона Анастейша, която за първи път ще гастролира на родна сцена. Музикалната изява ще се състои на16 април 2015 г. (четвъртък) от 20:00 ч., а мястото е зала 1 на НДК.Визитата на суперзвездата в България е част от световното й турне “Resurrection Tour 2015”. То е в подкрепа на последния й шести студиен албум, издаден през 2014 г. “Resurrection” е първата продукция на Анастейша с авторски песни, която излиза след “Heavy Rotation” от 2008 година.

Управителният съвет на ПРОФОН свиква редовно общо събрание на 15 април 2015 г. (сряда) в 10:00 часа в зала 3 на НДК.

Дворецът ще бъде домакин на XIII Национален конгрес на Българската асоциация на микробиолозите. Научният форум ще се проведе от 16 до 18 април 2015 г. в зала 7.

Столичната организация на ПП „АБВ“ свиква конференция на 18 април 2015 г. (събота) от 9:00 часа в зала 6 на НДК.

На 18 април 2015 г. в зала 8 на НДК от 11 ч. започва организираната от TED конференция. Лекторите ще дискутират темата за учението като спътник през целия ни живот. TED е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена, за да популяризира “идеи, ценни за разпространяване”.

Същият ден НДК ще събере всички финалисти от 7-то издание на конкурса „Млади таланти“, организиран от Националния дворец на децата. Най-даровитите малчугани ще зарадват своите почитатели с гала концерт с начален час 09:00 в зала 11 (кино Люмиер) на НДК.

Вратите на експозиционното пространство в зала 3 на НДК са широко отворени всеки работен ден от 09:00 до 17:30 ч. и през тази седмица. Там се помещава изложбата “Културното наследство на България – минало, настояще, бъдеще”, посветена на 40-тата годишнина от приемането на Конвенцията на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство.

Изложбата на влечуги, която от няколко седмици събира в зала 4  любопитни малчугани и техните родители, ще може да бъде разгледана още няколко дни. Всички, които не са успели да видят някои от най-отровните представители на животинското царство в света, могат да го сторят от 10:00 до 19:00 часа до 15 април 2015 г. (сряда).

 „НОВ ТЕАТЪР“ – НДК

Седмицата за „Нов театър“ – НДК започва с премиера още от понеделник (13 април). Началният час на спектакъла „Брачната илюзия“ е 19:00 часа. В него участват Елена Петрова, Мариус Донкин и Валентин Танев.

„Големият Bullshit“ е предложението ни за сряда (15 април). А скритите тайни на тримата приятели ще разберете вечерта от 19:00 часа.

16 април (четвъртък) е голямата премиера на постановката „Поручик Бенц“ с режисьор Бойко Илиев. Поручикът познава мигове, когато мъките се превръщат в отчаяние и стигат до мрачното задоволство да измъчи и накаже любимата жена. В приключението ще ви въведат Любомир Ковачев, Саня Борисова и Ивайло Захариев, а началото е от 19:00 часа.

В петък (17 април) „Нов театър“ – НДК ще поднесе на почитателите на Мелпомена поредната премиера със заглавие „Умиращ трудно“. Имате възможност да споделите удоволствието да бъдете в компанията на нашите герои от 19:00 часа.

В съботната вечер на 18 април отново ще можете да се насладите на спектакъла „Поручик Бенц“ – 19:00 часа.

„Новите правила на играта“ ще ви разясним в неделя (19 април) от 19:00 часа. Това е абсурдна комедия за правилата, които се опитваме да спазим в играта, наречена ЖИВОТ. А каква е наградата за победителя – ще разберете с много смях и малко тъга.

Нощен Театър

Нощният театър в „Нов театър“ – НДК представя в събота (18 април) спектакъла „В края на ноември“ от 22:00 часа. Това е една история за пътя, по който всеки от нас поема, щом се роди. Въпросът не е къде ще ни отведе този път, а как ще го извървим.

Детски представления

Съботният ден (18 април) ще зарадва малките любители на театъра с две представления на „От кулата“ – от 10:30 и 12:00 часа.

„Нов театър“ – НДК, съвместно с издателство „Колибри“, представя още една постановка за децата на 18 април (събота). Тя е с начало от 16:00 часа и се казва „Спондж Боб квадратни гащи“. Очакват ви невероятни емоции, предизвикателства, гатанки и интерактивни игри!

Кукли и анимирани герои си подават ръка в помощ на едно непохватно ангелче с крила, което се опитва да преобърне тежката си патешка съдба. Това ще се случи на 19 април (неделя) на сцената на „Нов театър“ – НДК в спектакъла „Грозното патенце“ – 11:00 часа.

  

ЗАЛА „РУБАЯТ”

Почитателите на руската музика могат да се насладят на изпълненията нагрупа „Грамофон“ на 15 април 2015 г. (сряда) от 21:00 часа.

На 17 април (петък) от 22:00 часа обичаната поп-изпълнителка Силвия Кацарова ще омагьосва с гласа си на живо от сцената на зала „Рубят“.

Също от 22:00 часа, но в събота вечер (18 април), ви предстои да се забавлявате със  Стенли & Loco Live.                                            

СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ

В четвъртък (16 април) от 21:00 часа в София Лайв Клуб можете да се насладите на концерта на GRAVITY – JOHN MAYER NIGHT.

На следващият ден – 17 април (петък) от 22:00 часа – изненада за присъстващите са подготвили OSTAVA LIVE DJ SUPPORT BY INDIE SAM.

„Пролетен базар на изкуствата и творческите занаяти“ ни очаква в съботния 18 април. Той ще бъде отворен за посетители от 11:00 до 18:00 часа.

Също в събота, но от 22:30 часа култовата рок банда Б.Т.Р. ще забавлява приятели и почитатели в елитния столичен клуб.

STUDIO 5

Седмицата започва с концерта „Сбъдване“ на София. Той е едно своеобразно завръщане на певицата на родната музикална сцена с последната й песен „Огледален образ“. Ще можете да чуете и парчетата  „Син талисман“, „Сянка“, „Сестра на вятъра“, “Кристална тишина” и др. За тези от вас, които кажат „да“ – срещата е на 14 април (вторник) от 21:30 часа в Студио 5.

„Любовта не може просто да отмине“… Моноспектакълът на Симеон Владов, който разплака и разсмя стотици хора в България, отново ще се играе на сцената на Studio 5, на 15 април от 18:30 часа.

Вече 3 години друг моноспектакъл – “Kакво става?” на Георги Мамалевсе играе в пълни зали в цяла България. Колоритният актьор отново избра сцената на Studio 5, за да ви зададе философския въпрос. Ако желаете да разбере отговора, то побързайте да резервирате местата си за 18:30 часа на 16 април (четвъртък).

Съботната вечер на 18 април, точно в 18:30 часа ви очаква едно много специално пътуване с моноспектакъла „От роля в роля“ на големиятНиколай Урумов. Едно пътуване в неговия театрален свят, което продължава вече 25 години и е изпълнено с много театър, кино, музика и много емоции.

- реклама -spot_img