ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 08 – 14 ЮНИ 2015

- реклама -spot_img

За първи път България e домакин на Консултативното съвещание по Договора за Антарктика (ХХХVІІІ по ред) и на ХVIII-та годишна среща на Комитета по опазване на околната среда. Международният форум се провежда в периода 1 – 10 юни под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Форумът е с начален час 9:00 часа и ще тече в зали 3, 3.1, 3.2, 6 и 10.

Улицата“ на Теди Москов прави своята жива премиера с модерен мултимедиен театрален спектакъл, в който са вплетени и откъси от едноименното телевизионното предаване. Премиерата – на 8 и 9 юни (понеделник и вторник) в Зала 1 от 19:00 часа.

„Околна среда между конфликт и сътрудничество” – новата 3D експозиция на посолството на Германия пристига от Берлин през Варна, а сега и в София – от 1 – 10 юни, ет. 0, запад от 11:00 – 20:00 часа.

 Един от най-старите национални фотоконкурси и традиционен форум за професионалисти и начинаещи във фотографското изкуство – „Фото Академика“ 2015. От 8 до 12 юни (понеделник – петък), полуетаж, запад от 11:00 до 20:00 часа.

NEWSight – фотоизложба на Темелко Темелков, съдържаща над 20 различни по размер обемни фотографии на известни и неизвестни личности. От 27 май до 20 юни (понеделник – неделя) в Мраморно фоайе от 11:00 до 20:00 часа.

От 8 до 10 юни (понеделник – сряда) от 11:00 до 20:00 часа ще можете да разгледате Изложбата на учениците от училищата по изкуства в Артгалерия – НДК. Настоящото издание е организирано от Министерството на културата, съвместно с Националния дворец на културата.

Пепеляшка“ – мюзикъл за деца по популярната приказка на Шарл Перо и Братя Грим, изпълнена от деца за деца – 8 юни (понеделник) в зала 11 от 19:00 часа. Най-младите звезди на сцената са възпитаници на Детски музикален театър „СВЕТЮЛКА“ при НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“ Със своята нова премиера театърът отбелязва своя 10-годишен юбилей.

9 юни (вторник), зала 7 от 19:00 часа – духов квинтет WINDART. В програмата: Дьорд Лигети и Арнолд Шьонберг. Събитието е част от 46-ти МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ “СОФИЙСКИ МУЗИКАЛНИ СЕДМИЦИ” и XX САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

След десетки хиляди концерти в България и чужбина, стотици хиляди записи, филми и почитатели от цял свят, специално за ХХ-то издание на „Салон на изкуствата“, ансамбъл „Филип Кутев“ подготви спектакъл с участието на „приятели“ – младото поколение, което възражда, пази и развива най-добрите традиции на българския фолклор – 10 юни (сряда), зала 1, от 19:00 часа.

Струнен квартет ХАРИНГТЪН (САЩ)10 юни (сряда), зала 7, от 19:00 часа. В програмата: Бах, Моцарт, Оторино Респиги, Шуберт. Събитието е част от 46 МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ “СОФИЙСКИ МУЗИКАЛНИ СЕДМИЦИ” и XX-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

Като част от културната програма на Посолството на Испания в София, от 10 до 14 юни ще се проведе ХXII-та СЕДМИЦА НА ИСПАНСКОТО И ИБЕРОАМЕРИКАНСКОТО КИНО. Както и при предишните издания, Посолството на Испания, Институт Сервантес и дипломатическите мисии на Аржентина, Колумбия, Еквадор, Мексико и Венецуела са осигурили 15 филма, които макар и в сбит вид представят качеството и разнообразието на испанското и ибероамериканското кино. Прожекциите ще се състоят в кино „Люмиер“ (зала 11).

11 юни (четвъртък), зала 7 от 19:00 часа – Японски хор с диригент Йошико Колон Мики. Събитието е част от 46-ти МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ “СОФИЙСКИ МУЗИКАЛНИ СЕДМИЦИ” и XX-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

Камерен концерт на Македонски виртуози (Страшо Темков – флейта, Гордана Неделковска – обой и Елена Атанасова – пиано) – четвъртък (11 юни), зала 9 от 19:00 часа. Събитие в рамките на XX-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА

Петък (12 юни) в зала 1 от 19:00 часа, Имперски руски балет представя едноактните балетни спектакли „Шехерезада”, „Шопениана” и „Половецки танци” с участието на смесен хор на Българското национално радио.

Концерт на Balkan Khans – музикален ураган, който трябва да видите, за да повярвате! Заедно вече са се разписали на големи европейски фестивали като Sziget, Унгария и Roskildе, Дания. Основен солист на формацията е ромският виртуоз Венци Такев (цигулка), а останалите ханове са Кольо Иванов (гайда), Николай Иванов (клавишни и вокал), феноменалният бийтбоксър Скилър и китаристът Атешхан Хюсеинов – 12 юни (петк), зала 6 от 19:00 часа.

 „ГЛАСЪТ НА ДУШАТА“ – концерт с музика на учителя Петър Дънов, петък (12 юни), зала 9 от 19:00 часа.

Съботата на 13 юни в зала 4 от 11:30 часа можете да гледате кукленото представление „Театър на приказката“.

За първи път в България – лошото момче на органа – КАМЕРЪН КАРПЕНТЪР, 14 юни (неделя), зала 1, 20:00 часа. Скандален, нестандартен, ексцентричен. Камерън Карпентър е новото дете-чудо в класическата музика и като всеки гений – повече от непослушен. Видът му е на модна икона или поне на рок звезда, но той е единственият органист в света с номинация за Грами и всички са единодушни, че талантът му е поразяващ.

В неделя (14 юни) от 17:00 часа в зала 3 ще се проведе конференция на Християнски църкви на вярата.

Куклен театър „Карнавал на цветята“ ще можете да гледате в неделя (14 юни) в зала 4 от 11:30 часа.

 

 

„НОВ ТЕАТЪР“ – НДК

Ние, българите. Открит урок за чужденци“ – новото комедийно шоу на големия Николай Урумов – понеделник (8 юни) от 19:30 часа в „НОВ ТЕАТЪР“ – НДК.

„Магична мощ“ – спектакъл-предизвикателство за младите актьори от НБУ. Той съчетава синтетични изразни средства: текст, пластика, сценични боеве, хореография. Искрящият хумор е едно от основните му достойнства – 9 юни (вторник) от 19:30 часа.

В петък (12 юни) ще можете да се насладите на спектакъла „Децата на чайката“ по А. П. Чехов, началото е от 19:30 часа.

Народната приказка за „Косе Босе“, с любимите герои Кучето, Косето, Лисицата и едно Дърво, което не искаше да има приятели – неделя (14 юни) от 11:00 часа.

 

София Лайв Клуб

Теодосий Спасов квинтет и „Дунав блус“ ще радват гостите на София Лайв Клуб в понеделник (8 юни) от 20:00 часа.

Sofia Jazz Peak гостува на Европейски музикален фестивал. Павел Томашевски, пиано и Войчех Мирчек, вокал – 10 юни (сряда) от 20:00 часа.

Концерт на Bora Dokle, четвъртък (11 юни), 22:00 часа.

 Популярната латино джаз формация Mo’Horizons Soundsystem се завръща в София с комбинацията на тропически ритми и бразилектро звучене. Бандата има издадени пет студийни албума с хитове, които утвърждават танцувалното им звучене, парчетата ще слушаме в Sofia Live Club на 12 юни (петък) от 22:00 часа.

 

STUDIO 5

 Най-доброто от Comedy.bg – Българската стендъп комедия. За вашето добро настроение ще се погрижат Иван Кирков, Николай Банков и Васил Ножаров – очакваме ви на 8 юни (понеделник) в 21:30 часа.

Вторник (9 юни) от 18:30 часа – Концерт на студентите от класовете на гл. ас. д-р Ангел Заберски и гл. ас. д-р Илиян Парасков.

Митко Петров с първи Live в Studio 5, 9 юни (вторник) от 22:00 часа. Той е на 21 и описва живота си с една дума… Музика! Зад гърба си до момента има три сингъла с негова авторска музика и текстове, работи с професионалисти от музикалния бизнес, има редица изяви на сцена – конкурси, концерти и участия с главни роли в мюзикъли.

Harlem jazz – поредица от концерти, която пресъздава музиката и атмосферата на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк през 60-те години на миналия век. Експлозивна комбинация от суинг, джаз-блус и бибоп парчета, както и ударна доза грууви boogaloo – 10 юни (сряда) от 22:00 часа.

Четвъртък (11 юни) от 18:30 часа ще се състои концерт с участието на студенти от класовете на д-р Наталия Афеян, гл. ас. д-р Ангел Заберски и гл. ас. д-р Илиян Парасков – Жанрови диалози.

Помощ, имам две деца! /Дневникът на един баща/”, история за „всеки, който е, ще бъде, имал е, или има баща.”, и на която ще се заливате от смях в Studio 5 на 12 юни (петък) от 18:30 часа.

В съботната нощ на 12 юни (петък) от 22:30 часа в Studio 5 ще звучат акустични изпълнения на Подуене Блус Бенд.

Комично или трагично е да заседнеш в асансьор с още двама непознати мъже?! Ето на тази изключително интересна житейска ситуация ще станем свидетели на 13 юни (събота) от 18:30 часа, когато сцената на Studio 5 ще се превърне в… асансьор! Ситуационната, драматична комедия „Нагоре ли отивате?” е по авторски текстове на Захари Танев, Асен Кукушев и Дулислав Дулев и е създадена на база на импровизирани диалози в конкретна ситуация.

На 13 юни от 22:30 часа Banda Del Padre отново ще се качат на сцената на Studio 5, за да разгорещят кръвта ни с взривоопасен микс от фламенко и латино ритми.

В неделя 14 юни от 18:30 часа безподобната „Принцеса Фризер“ отново е на гости в Студио 5.

 

Culture Beat Club

Страхотно DJ пари – GAME KNIGHTS by NEXT TV, ви очаква във вторник (9 юни) от 22:00 часа.

 Disco is alive в четвъртък (11 юни) от 22:00 часа.

 12 юни (петък), купонът продължава с OFFLIBERTY with DJ PAUL, началото е точно в 22:00 часа.

LOST YOUR MINDS, 13 юни (събота) от 22:00 часа.

Неделя (14 юни) от 22:00 часа – SUNDAY PRISM.

- реклама -spot_img