Pleasure is mine

- реклама -

Галерия „СЕЗОНИ”

представя

„Удоволствието е мое” / Pleasure is mine

изложба на

Весна Павлович(Сърбия) и Едуардо Алварадо(Испания)

 01 14 ноември

 откриване: 01 (четвъртък), ноември от 18.30ч.

 Галерия „Сезони” отваря врати за третата съвмесна изложба на Весна Павлович (Сърбия) и Едуардо Алварадо (Испания) – „Удоволствието е мое”/ Pleasure is mine.

 Весна Павлович е преподавател по дигитални изкуства в Metropolitan University в Белград. Тя е носител на награди от IV-тото биенале за графика в Белград и награда за графика от Академията в Нови Сад. Весна има 19 самостоятелни и повече от 200 колективни изложби. Нейното вдъхновение е човешкото тяло, а интимността и Ероса са основен двигател на нейният художествен израз. Както казва тя „Емоционалната страна на човешките същества и сексуалните атрибути са механизмите, които ме карат да изобразявам анатомията на любовта.

 Едуардо Санчес Алварадо-Кортес завършва Академията за изящни изкуства в Мадрид през 1995г. и започва забележителна кариера. Той създава творби с екзестенциални теми и изолирани фигури, като централен мотив. Дълбоко се интересува от праисторическите и примитивни култури, в изкуството си използва „изискан привитивизъм”, фокусирайки се върху обектите като символи. Работите на Едуардо са част от много корпоративни и обществени колекции. Той има повече от 40 самостоятелни изложби.

 Двамата артисти си сътрудничат успешно не само защото творбите им са подбрани така че да се допълват взаимно, но и защото те донасят нов живот чрез две много различни перспективи за изкуството и естетиката. Заповядайте в галерия „Сезони” за да се убедите сами, удоволствието ще е наше.

 Весна Павлович изложби:

2011. Galerija Jovan Popović, Opovo

2011. Galerija Večiti trkač, Nis

2006. Galerija kluba diplomata, Belgrad

2005. Galerija Kult, Nis

2004. Graficki kolektiv, Belgrad

 

 

 

 

Едуардо Алварадо изложби

2011 Galeria Jovan Popovic, Opovo, Serbia

2011 Galeria Veciti trkac, Nis, Serbia

2011 Exit Art Gallery. Madrid.

         Manos para qué os quiero. Logroño.

2010 Librería El Tragaluz. Logroño.

2009 Centro Cultural Caja Rioja-Gran Vía. Logroño.

         Sala José Hierro. Noja.

2008 Galería Espiral. San Miguel de Meruelo

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -