ПЕТЪЧНА ВЕЧЕР СЪС СТОЯНКА МУТАФОВА

СТОЯНКА МУТАФОВА

„НОЩНИ ПТИЦИ“ ПОДАРЯВА НА ЗРИТЕЛИТЕ
ПЕТЪЧНА ВЕЧЕР СЪС СТОЯНКА МУТАФОВА

Любимата българска актриса Стоянка Мутафова е специален гост в предаването „Нощни птици“ този петък. Звездата на театралната сцена ще разкрие пред Искра Ангелова интересни и нечувани досега истории от своя драматичен живот.
„Стоянка Мутафова бе една от първите, които ме посрещнаха в трупата на Сатиричния театър, след като завърших театралната академия. Благодаря на съдбата, че ме срещна с такъв мощен талант и благодаря на Стоянка, че прие поканата ми и подари на зрителите едни от най-откровените си признания“ – споделя водещата на предаването.
Голямата актриса е дъщеря на потомствени интелектуалци, говори няколко езика и остава почитател на класическата музика. Пакостите са нейната стихия, като малка се катерела по покривите с момчетата, играела на топка и тичала по софийските улици. Преживява Втората световна война, има три дипломи за висше образование и сключва три брака.
Стояна-Мария Константинова Мутафова, както е цялото й име, е завършила класическа филология в Софийския университет, Държавна театрална школа към Народен театър „Иван Вазов“ и театралния отдел на Академията за изкуства в Прага, а една грешка в театрален афиш я „преименува“ на Стоянка Мутафова, каквато остава в сърцата на няколко поколения.
Споделя, че често губи бижута и приятели, няколко пъти е ограбвана, но никога не са успявали да посегнат на най-скъпото за нея – любовта и съветва, че в житейските бури се оцелява с едно правило: да бъдеш верен на себе си. Днес още я просълзява шубертовата „Аве Мария“ и кокетката в нея се пробужда всеки път, когато й подаряват цветя.
Зрителите ще си спомнят великите сценични партньори на Стоянка Мутафова – Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова. Верни и винаги до нея остават приятелите – Маргарита Лозанова, Полина Лалова, Евгени Боянов и любимата дъщеря Мария Грубешлиева – Муки, които ще бъдат заедно със Стоянка Мутафова и този петък в предаването „Нощни птици“.

Екипът на предаването „Нощни птици“ благодари на бижутерийния магазин „SSG Jewelry“ за прекрасния подарък, направен с много любов и вкус, който получи примата на българския театър Стоянка Мутафова!

Гледайте Стоянка Мутафова в предаването „Нощни птици“
на 11 май (петък) от 22:00 часа по БНТ1!