Песента на Софи Маринова за Евровизия

- реклама -

Ясен Козев  и Крум Георгиев
Ясен Козев и Крум Георгиев

Как е създадена песента на Софи Маринова за Евровизия

Първата спирка от промо турнето на Софи Маринова преди финала на Евровизия в Баку е Гърция. Тази вечер тя ще пее на гръцкия финал на конкурса. Гласовитата българска се радва на огромен интерес от страна на феновете и гръцките медии.

Попитахме авторите как е създадена песента на Софи? Един от композиторите Крум Георгиев сподели, че са търсили типове хармонии, които, от една страна, да са подходящи за денс музика, от друга – да носят известна меланхолия. „Парчето си остана около година в компютрите ни. Искахме да поставим Азис в тази светлина. После имаше период, в който мислехме, че може Миро да я изпее. Докато всъщност се появи продуцентът на Софи и хареса това парче за нея.” Той разказва как за Софи, началото  на песента е било най-трудно за изпяване. „Честно казано, не го усещаше. Казваше, че е много модерно. Тя беше като дете, което се страхува да влезе в нещо ново за нея.”

За другия композитор Ясен Козев е важно, че хората харесват песента и се забавляват, обединени са под един знаменател за една красива идея. „Песента се появи по един магичен начин без никакъв сценарий, създадохме я от веднъж за часове.” Според него когато се говори за музика няма смисъл да се мисли за битка и състезание.  За него „Конкурсът Евровизия е празник на музиката.” Ясен Козев сподели, че имат намерение да подготвят пиано версия на парчето, която според него Софи Маринова ще изпее впечатляващо.

Според DJ Роско доказателство за това, че парчето на Софи Маринова е хит е фактът, че всяка вечер се върти от 3 до 5 пъти в дискотеките. „Най-важната част в момента е в ръцете на Софи, тъй като тя е човекът, който ще бъде на сцената и ще представи тази песен. Вярвам, че песента ще стигне до финала.”

- реклама -