Песен моя, обич моя – 100 години Йосиф Цанков в четвъртък, 9. фев 2012, 19:00

- реклама -

Ако сте се затъжили за истински красиви български популярни  песни, с  незабравими мелодии и текст, изпълнени на живо от най-яркото съзвездие с над 20  български изпълнители от всички поколения, под музикалния съпровод на 60 инструменталисти, вихъра и страстта на тангo, валс и туист, изпълнени от най – добрите ни 20  танцьори…това е вашия дългоочакван музикален празник!

„ПЕСЕН МОЯ, ОБИЧ МОЯ” Това е  не само име на легендарна и незабравима българска песен, това е и възможност  да се насладите на гениалната музика на основоположника на българската забавна музика Йосиф Цанков, по текст на незабравими и изключителни поети….., аранжименти на незабравими и изключителни музиканти…., изпълнени на живо от незабравими и изключителни певци от всички поколения….

„ПЕСЕН МОЯ, ОБИЧ МОЯ” естествено озаглавява тържествения концерт, посветен на 100г. от рождението на „българският Гершуин, Калман, Щраус”,  „Патриархът на забавната музика у нас”, „Царят на тангото” или …Йожи….Йосиф Цанков/1911-1971/. Йосиф Цанков е световно известен и  признат приживе български композитор, при това в няколко направления на забавната ни музика, на която  у нас е считан за основоположник. От култовите му оперети, играни в модерния театър „Одеон” през 30-те и 40-те години на миналия век, първите български танга, валсове и танцова музика, през  шлагерите, които хората възприемат като  „стари градски песни”, до театралната и филмова музика, радиопиесите и най-добрите образци на популярната ни музика, наричана до скоро „естрадна”….

 

Всичко това е част от красивата и незабравима музика на Йожи – композитора на любовта, която ще бъде представена от: Музикантите от Биг-бенда на БНР и щрайха на Националната опера, с диригент маестро Антони Дончев и изпълнителите: Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Мими Николова, Орлин Горанов,  Марги Хранова, Илия Ангелов, Васил Петров, „БТР”, Мариана Попова, Дони, Ралица от „Тоника”, Ивелина Балчева, Орлин Павлов, Амалия, Теди Кацарова, Нора Караиванова, Мери Танева, Преслава Мръвкова, Нели Солакова,  Надя Ботева, фолклорна формация „КАТЕНА”, детска вокална група „Радиодеца”,  както и танцьорите от трупата „Нешанъл арт” на Нешка Робева. Водещи на концерта са актьорите Ани Михайлова и Тончо Токмакчиев.

Закупилите  билет за концерта ”ПЕСЕН МОЯ, ОБИЧ МОЯ”, освен преживените емоции  ще имат възможност да спечелят : ЛЕК АВТОМОБИЛ, ПЛАЗМЕН ТЕЛЕВИЗОР или  ЛАПТОП.
четвъртък, 9 февруари, 2012г., Зала 1 на НДК

Източник: http://www.eventim.bg

 

- реклама -