Пътуващо лятно кино

- реклама -

bntНад 1000 души откриха лятното кино с филма „Джулай”

Над хиляда зрители се събраха пред лятната сцена в Борисовата градина  за старта на кампанията “Пътуващо лятно кино” с БНТ1. До септември инициативата ще посети над 30 български градове и села. Освен прожекции на ново българско кино, тази година зрителите ще могат да видят специална селекция късометражни филми, както и ленти от Златния фонд на БНТ.

Повече от час преди началото на прожекцията кинолюбителите започнаха да се събират, за да си запазят място на първия ред: „Усещането наистина е много приятно и съвсем по-различно, отколкото да отидеш, например в мола на кино. „Кампанията ви е страхотна! Това е невероятно преживяване. Бях тук и миналата година и много се зарадвах че пак сте тук.”, са само част от коментарите на хората преди началото на филма.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пожела успешен старт на втория сезон – “Не само, че не е отживелица, но през последните години се опитахме да го съживим в София. Това е нещо, което си струва да се утвърждава и поздравявам БНТ, за инициативата, която за поредна година започва”.

Кинопоходът започна през юли с “Джулай”. Специален гост на откриването беше Васко Кръпката, който изпълни някои от песните към саундтрака на филма. Със своята китара, хармоника и хитовете си той взриви публиката, която не искаше музиката му да спира и го извика два пъти на бис. На сцената излезнаха продуцентите, режисьорът и някои от актьорите, които с нескрито любопитство очакваха да видят реакциите на публиката.

„Джулай” е първа прожекция за кампанията „Пътуващо лятно кино” и първи филм за режисьора Кирил Станков. “Тази инициатива помага на българското кино, което в последните години е във възход, да стигне до максимален брой зрители, защото то се прави главно за български публика”, обясни Кирил Станков – режисьор.

В неделя стотици посетиха прожекцията на филмите „Баш майсторът на море” и „Жълто куче” в Драгоман. Днес киното е на гости в Чипровци с филма „Аве”, а във вторник с „Кецове” във Враца.

 

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ

СВЕТОВНИЯТ ЛИДЕР В ПРОИЗВИДСТВОТО НА СРЕДСТВА ЗА ПИСАНЕ BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ Компанията планира да наеме 230...

Огнище на коронавирус в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм

Огнище на коронавирус има в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм. 32 са положителните проби за коронавирус за последното денонощие. От тях...

Зам.-министър Нанков е заразен с коронавирус

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус. В профила си във Фейсбук той съобщава, че се чувства добре...

Възстановяват Страшимировите театрални празници в Разград

Във връзка със 150-годишнината от създаването на първата театрална дружинка в Разград и първата пиеса, играна на разградска сцена, се възстановяват Страшимировите...

COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца

Материалът COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Мерки в подкрепа на бизнеса

Материалът Мерки в подкрепа на бизнеса е публикуван за пръв път на НОВИНИ.