Пътувай с БНТ 2

„Пътувай с БНТ 2” – туристическо предаване

„Пътувай с БНТ2” е новото туристическо предаване в програмната схема на телевизията. Всяка неделя от 16:20 ч. в рамките на 30 минути зрителите ще се запознаят с ритуали и рецепти, странни обичаи и празници, позабравени легенди и суеверия. Автори на туристическите експедиции ще са различни журналисти от четирите регионални центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе.

Предаването ще  показва популярни за туристите места, а също и по-непознати, но привлекателни кътчета в България. В първото си предаване миналата неделя   варненският екип вече отскочи до село Аспарухово в Стара планина, известно със запазените традиции и автентичен фолклор. В това пътешествие зрителите посетиха природния феномен „Чудните скали“, язовир Цонево и научиха маршрутите за туризъм в околността.

В следващите си издания „Пътувай с БНТ 2“ ще отведе зрителите до единствения карстов извор у нас – Вълшебният извор край Девня, а след това до Белинташ и крепостите на река Арда. В пътната карта на БНТ 2 ще попаднат и планините, и морето.

Готов ли си за пътешествия? – „Пътувай с БНТ 2”, всяка неделя от 16:20 ч. по БНТ 2.

Start typing and press Enter to search