Първото 4D кино у нас

- реклама -

Най-големите холивудски блокбъстъри вече на 4D и в България

 

Първото 4D кино у нас4DX ™  – Първото 4D кино у нас отваря на 24-ти  май в Cinema City Paradise в София

 

            Най-новият мултиплекс на веригата Cinema City Paradise ще отвори допълнителен киносалон за четиризмерно кино – 4DX ™.

            Така България се нарежда сред първите 3 държави в Европа, които ще предложат подобно кино развлечение. С въвеждането на тази технология Cinema City дава нов стандарт във филмовото преживяване и се превръща в един от водещите кино изложители в света.

Експертите определиха 4DX ™ технологията като най-доброто кино преживяване, която дава възможност да се гледат големите холивудски блокбъстъри на 4D. Комбинацията от ефекти от обкръжението и движение на седалките във всички посоки създават уникално усещане.

            При тази технология, всяко филмово заглавие идва на екран с уникална хореография и смесица от въздух, вода, аромат, движение, вибрации, които се случват в синхрон с действието на екрана. Ефектите стимулират сетивата на зрителите далеч отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони.

Всяка 4DX ™ седалка се движи по трите основни оси на движение: странично плъзгане, повдигане и пропадане. Разнообразие от вградени в седалката ефекти като вибрации, потъркване на гърба, гъделичкане на краката, пръски вода, светкавици от тавана, гарантират пълно потапяне на публиката във филма. Зрителите преживяват действието в синхрон с картината и стават част от историята на екрана.

            Ефектите от обкръжението, движението на седалките, мехурчета, светлина, вятър, вода, мирис, допълват илюзията и допринасят за интензивно и поглъщащо кино преживяване.
            “Горди сме, че в резултат на усилията ни да бъдем новатори, успяхме да предоставим тази уникална технология на нашите български зрители. За нас беше важно да изберем за този киносалон и правилния дом, модерен мол като  Paradise Center” – казва Моше (Муки) Гредингер, главен изпълнителен директор на Cinema City International, най-големия кино оператор в Източна Европа и Израел. Г-н Гредингер добавя: “Надяваме се тази нова технология да стане толкова популярна сред българските зрители, колкото и в други места по света. Ние имаме правата за 4DX ™ за всички седем територии, в които оперира Cinema City, и скоро ще открием такива салони и в другите си европейски държави”.

            През делничните дни (от понеделник до четвъртък) 4DX ™ редовна цена на билета ще струва 14 лв. за 2D филми и 17 лв. + 1 лв. за очила, за 3D филми. Студенти, пенсионери, непълнолетни и хора с физически увреждания могат да гледат 2D филми с отстъпка на цена от 12 лв. за 2D и 15 лв.  + 1 лв. за 3D филми.През уикендите 4DX ™ редовна цена на билета ще струва 15 лв. за 2D филми и 17 лв. + 1 лв. за 3D филми.

            Филмът, с който се открива 4DX ™ кино салона на 24 май  е  „Бързи и яростни 6”, който ще бъде показан от 11:40, 14:20, 17:00; 19:40 и 22:20 ч.

 

            Първите 4DX™ кина в света са отворени през 2009 г. в Южна Корея, управлявани от CJV. 40 кина от същия тип работят вече в Тайланд, Китай, Мексико, Перу, Бразилия, Израел и Русия. За първи път в Европа 4DX технологията пристига през 2013 година. Според плановете на CJV, през първата половина на 2013 г., още десет 4DX ™ кина ще бъдат отворени в Унгария,  Полша, Чехия, България и Япония. В края на 2014 г. се очаква повече от 100 зали да предлагат  абсолютното кино преживяване 4DX™ – в различни страни по света.

            Експертите от 4DX ™, съвместно с всички големи холивудски студиа, вече превръщат най-големите блокбъстъри  в 4D преживяване. През последните няколко месеца на 4DX излязоха “Умирай трудно”, “Хобит”, “Чудната петорка”,”Здрач: Зазоряване – част 2″, “Ледена епоха 4″, „Невероятният Спайдър-мен”, “Отмъстители-те” и дори “Аватар”.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Галерия Аросита представя / AROSITA Gallery presents Борис Колев /  Boris Kolev

24. 09. 2020 – 08. 10. 2020 НОВИ ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ /  NEW URBAN LEGEND AND MYTHS              Основно влияние за създаването на тази изложба...

Милена Цанева – „Броеница. Из гънките на паметта“ (откъс)

Излезе от печат книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“, пъстра и неизбродима галерия от спомени, ценен дар за любознателния...

Топ 10 на книжарници „Сиела“ за 14-20.09.2020

  Крадецът на праскови, Автор: Емилиян Станев, Издателство: Сиела https://ciela.com/kradetsat-na-praskovi-emiliyan-stanev.html   Менгеле - Ангелът на смъртта, Автор: Дейвид Маруел, Издателство: Сиела https://ciela.com/mengele-angelat-na-smartta.html   Дневникът на един дръндьо -...

Дубравка Угрешич – „Американски речник“ (откъс)

 REFUGEE – Откъде сте? – пита ме млад фламандски фотограф, опитвайки се с въпроса си да смекчи напрегнатото ми лице. – От Загреб – отговарям. – А...

Балкански лидер е финалист за Строителните Оскари 2020

Президентът на Северна Македония връчи първото отличие за NASTEL BUSINESS CENTER Една от най-успешните строителни компании на Балканите е финалист за престижния конкурс за Луксозно...

Арман Бабикян: Протестът изхвърли Борисов зад Околовръстното шосе

„Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това, но България със сигурност не изглежда по същия начин, по който преди...