Пантуди

- реклама -spot_img

Най – известният български крадец „Пантуди”-  в ефира на БНТ1

 

Тази събота БНТ1 ще излъчи българския игрален филм „Пантуди”. Лентата разказва за най-известния български крадец от началото на ХХ век, основал “школа” по джебчийство и “наказателно право” на Женския пазар в София, известен в бранша и като Професора или Пантуди.

 Идеята на филма е да представи Пантуди като българския Арсен Люпен  – благороден крадец, който взима от богатите и раздава на бедните. Легендата разказва, че “уроците” си предавал по спирките и гарите, а в апартамента си използвал облечени манекени с окачени звънчета, които не трябвало да звънят, докато учениците бъркали в джобовете. Дипломи получавали онези негови последователи, които оставали неуловими за кражбата на определени ценни предмети, непосредствено след предварително информиране на полицията от собствения им учител. Сведенията посочват, че впоследствие Пантуди бяга в Израел, а после се установява във Франция до края на живота си.

 Във филмa своя дебют прави актрисата Ани Михайлова, позната на зрителите от предаването на БНТ „Шоуто на канала”. В ролите зрителите ще видят и Владислав Карамфилов, Павел Поппандов, Георги Мамалев, Стоянка Мутафова, Георги Русев, Никола Рударов, Румен Иванов-Роко, Георги Калоянчев, Константин Коцев и др. Режисьори на филма са Ангел Тошев и Огнян Купенов.

 

Гледайте българският игрален филм „Пантуди” тази събота от 23:30ч. само по БНТ1 !

 

 

- реклама -spot_img