Бойко Василев с международно отличие

- реклама -

Водещият на „Панорама” Бойко Василев с международно отличие

 

Топ журналистът на БНТ Бойко Василев стана първият българин носител на наградата “Бене Мерито”. Това е признателност на полската общност към водещия на предаването “Панорама”, както и за цялостния принос на БНТ към българската журналистика.

„Бене Мерито” е награда за активна журналистическа дейност в насърчаването на демокрацията, както и за укрепването на позициите на Полша на международната сцена. Известен е фактът, че в наши дни журналистите играят съществена роля в представянето на реалността, а според посланика на Полша – Лешек Хенсел, това е изключително отговорна задача. Той сподели пред БНТ, че наградата е оценка за водещия на “Панорама” за неговата висока информираност относно развитието на Полша, както и на експертизата на културния и политически й живот. Този вид журналистика изисква изключителни умения, които присъстват в задълбочените анализи на Бойко Василев. Това отличие, според посланик Хенсел, журналистът от БНТ получава и като посредник между двете страни.

От своя страна Бойко Василев сподели, че това е награда за екипа на “Панорама” и за Българската национална телевизия, в която се прави честна журналистика по европейски стандарти.

- реклама -