Откриване и закриване на изложба в една вечер

- реклама -spot_img

Откриване и закриване в една вечер!
ONE NIGHT STAND Gallery*
представя в contemporary space изложбата на
Вадим Фишкин**

КОГАТО СВЕТЛИНИТЕ УГАСНАТ, СЕНКИТЕ ИЗЧЕЗВАТ, ШОУТО ПРИКЛЮЧВА

Представянето на творби на Вадим Фишкин в галерия ONE NIGHT STAND е свързано с опита да се съчетаят два привидно различаващи се художествени подхода. Въпреки че са противоположни на пръв поглед, те споделят неуморното желание да коментират, изследват и представят видимо банални ежедневни обекти, пространства и явления по един непретенциозен начин. Домашните експерименти и художествени интервенции на Фишкин се сблъскват с непрекъснатото изследване на Мудов върху различните по вид презентации на изкуство, като създават един неповторим разказ, в който очертанията на главните и второстепенните герои се размиват.

Три изложени творби – свързани с идеи за светлината като явление, като източник, и с нейното представяне – представляват фрагмент от практиката на този неуморим художник-изследовател. Абстрактната тематика на работите и игривата лекота, с която са изпълнени, дават усещането за приятна въздишка на облекчение от проблемите и тегобите на ежедневието. Въпреки че основна тема в творчеството му са въпросите във всекидневието на всеки човек, неговите малки лирически разкази са наситени с изобретателност, която ще очарова дори и обичайните мърморковци.

Като цяло, работите на Фишкин с многопластовата си поетичност и ненатрапчив чар пукат балоните, които обитаваме. Балони, пълни с рутина която спираме да забелязваме и навици, които приемаме за даденост. И именно това е симптомът на „очевидност”, който трябва да бъде оспорван отново и отново, всеки ден и всяка нощ.

Куратор Аленка Грегорич

*One Night Stand е “галерия на откриванията”, която отваря само за няколко часа в рамките на една-единствена вечер, шеговита реплика към най-светския момент от художествения живот.
Неин основател е известният български съвременен художник Иван Мудов

**Вадим Фишкин е световно известен руски художник (живеещ в Любляна, Словения) с редица самостоятелни и стотици групови изложби по света. Неколкократен участник във Венецианското биенале, включително и тазгодишното.

- реклама -spot_img