„ОСТАВА“ с минитурне в Румъния

- реклама -

Три концерта в рамките на този уикенд ще изнесе “Остава” в Румъния. Групата ще свири в големи клубове в градовете: Букурещ (петък), Клюж (събота) и Търгу Муреш (неделя).

Това е второто посещение на “Остава” в северната ни съседка по покана на румънските инди рок звезди КUММ. Точно преди година, в края на януари, момчета свириха в препълнени клубове за 300 – 400 човека и впечатлиха местната публика.

Професионалните отношения и приятелство на “Остава” и КUММ започват през лятото на 2008 година, когато двете групи свирят на една сцена на унгарския фестивал Sziget. В следващите три години румънската алтернативна рок банда банда е чест гост в България с участия в пловдивския клуб „Петното”, Backstage, Music Beach в Шкорпиловци и столичния Sofia Live Club.

Междувременно “Остава” записват следващия си сингъл и работят върху английска версия на песента “Лека нощ”.

В края на миналата година групата обяви и конкурс за неин ремикс, чиито срок  изтича на 31 януари. Първите два ремикса избрани от групата и феновете ще бъдат включени като бонус тракове в предстоящия нов албум.

В последните дни момчетата се подготвят и за снимките към видеото на сингъла “Лека нощ”. Голямата новина за феновете е, че то ще бъде представено в Sofia Live Club на 09 февруари. След промото на видеото, групата ще изнесе концерт.

- реклама -