Още една футболна съдийка става коментатор по БНТ

Hristiqna_Guteva_1Още една дама, избрала за своя професия футболното съдийство, ще коментира мачове в ефира на БНТ. От тази събота до 30 юни националната телевизия ще излъчи ексклузивно 16-те мача от турнира за Купата на конфедерациите в Бразилия.

22-годишната професионална съдийка по футбол Павлета Рашкова ще се присъедини към колежката си Християна Гутева в студиото на БНТ, за да коментира отсъжданията на реферите в срещите между Бразилия, Испания, Япония, Мексико, Уругвай, Таити, Италия и Нигерия.

Християна вече има опит като телевизионен коментатор, тъй като бе част от екипа на БНТ при отразяването на Европейското първенство по футбол през 2012 г. Тя е родена в Габрово, а в момента учи в НСА „Васил Левски”. Била е активен състезател по лека атлетика. Кариерата й на футболен рефер започва още когато е на 16 години. В края на 2010 г. става ръководещ съдия.

Другата дама, от която зрителите на БНТ ще могат да чуят компетентни коментари относно съдийството – Павлета Рашкова, е на 22 години, от Стара Загора. Със съдийство се занимава от 2007 г., има вече над 250 мача. „Страстта ми към футбола започна отдавна, още когато бях в 3-4-ти клас – тогава скришно обличах съдийските екипи на баща ми”, казва Павлета.

Християна ще е гост в студиото за откриването на турнира – на 15 юни, когато от 22:00 ч. е мачът Бразилия – Япония. Водещи ще са Никола Ибришимов и Антония Близнакова, а коментатори – Ивайло Ангелов и Георги Славчев.

В неделя е ред на Павлета, която ще проследи срещата Мексико – Италия от 21:00 ч. Тогава Радостин Любомиров и Антония Близнакова ще са водещи на студиото, а мача ще коментират Никола Ибришимов и Валери Генов.

- Advertisement -