Оксилайф – София

- реклама -spot_img

Оксилайф - София

Медицински център „Оксилайф София“ отвори врати в София

Специален гост на събитието беше първият български космонавт – Георги Иванов

Новооткритата клиника разполага с последно поколение 3D ултразвуков скенер Acuson S 2000 – ABVS на SIEMENS, както и с една от най-големите барокамери в страната

 

Медицински център „Оксилайф – София“ отвори врати в София в компанията на първия български космонавт, Георги Иванов, д-р Антоанета Пейчева, заместник-кмет на Столична община по направление „Столично общинско здравеопазване”, ген.- майор Румен Радев, заместник-командир на ВВС, проф. Марио Станкев, изпълнителен директор на Национална кардиологична болница (НКБ),доц. д-р Спас Спасков, бивш изпълнителен директор на Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, д-р Евгений Желев, бивш министър на здравеопазването, г-н Андрей Марков, изп. директор на Сити Клиник, ген. Румен Радев, командир на ВВС, Ивайло Йорданов и много други.

Гостите имаха възможността да разгледат и да се запознаят отблизо с високотехнологичната апаратура на клиниката, както и да се информират за широката гама от процедури и терапии, които „Оксилайф – София“ предлага.

Д-р Румен Петков, собственик на медицинския център и домакин на събитието, с гордост сподели подробности за параметрите на апаратурата от последно поколение като не пропусна да поздрави всички специалисти, които ще работят с нея.

„Благодаря на всички, които участваха в проектирането и създаването медицински център „Оксилайф – София“. Пожелавам на целия екип много успехи при изпълнението на тази благородна мисия в услуга на човешкото здраве.“ Д-р Петков сподели, че в „Оксилайф – София“ ще се проведат и редица социални инициативи, сред които и ежемесечни безплатни процедури в двусекторната барокамера за деца страдащи от аутизъм и церебрална парализа.

Сред най-впечатляващите апарати от оборудването на „Оксилайф – София“ се откряват последно поколение 3D ултразвуков скенер за изследване на млечната жлеза от SIEMENS, както и 14-местната барокамера, с която клиниката разполага.

Acuson S 2000 – ABVS от SIEMENS е първият по рода си апарат, с който прегледът на гърдата е неинвазивен и напълно безболезнен, а изображенията – изключително детайлни. Сред предимствата на новата технология е нейната прецизност и възможността за точна локация на туморното образувание в 3D. Изображенията от прегледа могат да бъдат запазени и видени от повече от един лекар. Основен плюс на апарата е безвредното диагностициране, което го прави отлично средство за профилактика на най-разпространеното раково заболяване сред жените в България. Причината е, че при прегледа не се прилага рентгеново лъчение. За диагностика на млечната жлеза апаратурата ще бъде използвана от двама от най-известните специалисти в България. Това са д-р Гергов – началник на Клиниката по образна диагностика при СБАЛО София и колегата му д-р Катерински – бивш дългогодишен директор на Диагностично-консултативния блок към СБАЛО – София.

Гостите успяха да научат и любопитни факти относно двусекторната барокамера с общ капацитет 14 места, която се използва за комплексното лечение на газова емболия, изгаряния, некротични инфекции, остри нарушения на кръвообращението в централната артерия на ретината и нейните клонове, екземи, невродермит, псориазис и други дерматози, както и още редица други заболявания. Д-р Златев, специалистът, който ще работи на двусекторната барокамера, сподели, че хипербарната оксигенация повишава работоспособността, подобрява обмяната на веществата, подмладява кожата и укрепва организма

 

За Медицински център „Оксилайф – София“

Медицински център „Оксилайф – София“ разполага със съвременна апаратура за лечение на редица заболявания. В него се извършва ниско и високочестотна терапия и ултразвук. Центърът разполага с екстензионна маса, масажна кушетка, шведска стена, апарат за раздвижване на долни крайници и лимфен дренаж. Здравното заведение акцентира още върху лечението с кислород. Предлага се лечение на заболявания на гръбначния стълб и периферната нервна система, сред които дискови хернии, дископатии, лумбаго, сколиози, радикулити, неврити, главоболие, вестибуларни синдроми, спондилартрози, остеохондрози, псевдовисцерални синдроми и други. Специалистите в клиниката се грижат и за пациенти със заболявания на периферните стави (изкълчвания, периартрити, гонартрози, остеопорози и възстановяване след фрактури), заболявания на централната нервна система (състояния след инсулти, мултиплена склероза, латерална амиотрофична склероза, парези и парализи, мускулни дистрофии), както и нарушения в координацията и паркинсонова болест. Медицински център „Оксилайф –София“ разполага и с :кабинет по хронични белодробни болести и функционално изследване на дишането, както и с кабинет за кардиотелеметрия и клинична лаборатория СМДЛ”Рамус”.

- реклама -spot_img