Да се обличаме стилно на всяка възраст

 

съвети за облеклоВсяка жена си задава понякога въпроси от рода на: ”Не се ли обличам като майка си? Може би изглеждам така, сякаш съм облякла дрехите на дъщеря си ? Облечена ли съм подходящо за своята възраст? Не е ли много ярък цветът на роклята? Деколтето не е ли дълбоко? Гърбът ми не е ли много разголен? Щампите не са ли прекалено закачливи ?”
И, за да не ни глождят непрекъснато съмнения около добрия ни външен вид, трябва да се научим да се обличаме стилно, защото стилът е преди всичко самоувереност.
Ако сте на 50 години и се осмелявате да носите мини, това говори добре за вас. Но ако все пак не искате да рискувате, но и да следвате модните тенденции, то ще се намерят подходящи варианти, независимо от годините ви.
Знае се, че на 20 години всичко може да си позволите, на 40 трябва да отдадете предпочитание на приглушените тонове и скулптурните кройки, а на 70 – да се наслаждавате на разкоша на скъпите материали.
За какво трябва да помислите, ако искате да се облечете стилно, в съответствие с възрастта?
20+години. В тази възраст няма никакви ограничения, ако става въпрос за модата. Спокойно може да си позволите всякакви ексцентрични щрихи. Всичко ще ви върви, докато сте млади. Може да си играете с цветовете, да комбинирате всякакви дрехи, да носите високи токчета и мини поли.
30+години. За тази възраст подхожда по-сериозен и елегантен вид, но това не значи, че трябва да бъдете консервативни.Тайната е в това, да съумеете да експериментирате с авангардните стилове, съхранявайки определено ниво на елегантността.
40+години. Класическите силуети и цветове ще доминират във вашия гардероб. Но нека всяка дреха подчертава в най-голяма степен индивидуалността ви. Помислете за интересни детайли, женствени силуети, наситени цветове, сложни рисунки и подходящи обувки.
50+години. Съответстващ на тази възраст е изтънченият вкус при подбора на дрехи и съставянето на гардероба. Ключови елементи са текстурата на материалите и кройките на дрехите. Трябва да преобладават чистите линии и семплите дрехи в спокойни цветове.
60+години. Елегантност – ето вашия девиз, защото проверените през времето дрехи, трябва да съставят гардероба ви. Особено стилно ще изглеждате в контрастни цветове – черно, бяло и червено.
70+години. Най-важно е да изглеждате достойно и изискано. А това значи да си позволите малко разкош. Предпочитаните материали трябва да са от най-високо качество, а обувките и кройките на дрехите – идеални.

  Съветите са от магазин Моник

Start typing and press Enter to search