Обитаемият остров

0
50

„Обитаемият остров“ на братя Стругацки – само по БНТ

Този петък и събота БНТ1 ще излъчи в две части екранизацията по романа на братя Стругацки „Обитаем остров”.

Филмът разказва за границите на личната свобода, за тоталитаризма и намесата му в чуждия живот. Макар книгата, залегнала в основата на сценария да е създадена през 60-те години, днес тя също е актуална.

Действието се развива през 2157г. – време на възход в човешката цивилизация. Пилоти браздят Космоса. Руски екипаж начело с Максим Камерер попада в метеоритен дъжд и принудително каца на отдалечената и неизвестна планета Саракш. Корабът му се взривява и път назад няма. Максим влиза в цивилизация, която на пръв поглед наподобява човешката. Убеден в своето превъзходство, смелият астронавт ще се опита да поправи ситуацията, без да предвижда, че тук всеки е враг.

Книгата на Братя Стругацки е написана през 1968г. За хората, разделени от Запада с „Желязната завеса“, тя е недостъпна, но днес е един от най-популярните и любими романи в класическата руска фантастика. Опитът да се претвори за съвременния екран, без съмнение, е успешен и близо до източника. Инициативата за проекта е на продуцента Александър Роднянски , който обединява усилия с режисьора Фьодър Бондарчук.

Гледайте двете части на филма „Обитаем остров” този петък и събота от 23:10ч. само по БНТ1 !

 

 

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.