Новото предаване за евроизбори

БНТ„ГЛАСОВЕТЕ НА ЕВРОПА” ПО БНТ 1
Новото предаване за евроизборите ще се излъчва всеки ден от 20:30 часа

Ново предаване, посветено на Евроизбори 2014, стартира на 25 април по БНТ1. Форматът се нарича „Гласовете на Европа” и ще се излъчва всеки ден от 20:30 часа /веднага след централната емисия „По света и у нас” и преди спортните новини и прогнозата за времето/. Предаването ще съдържа репортажи и различни рубрики, сред които „Това съм аз” – портрет на кандидатите за евродепутати и „5 въпроса”- блиц интервюта на запис с претендентите. Водещи на „Гласовете на Европа” са Аделина Радева, Нора Арсова и Спас Кьосев. Освен предизборната обстановка в България, те ще проследят и кампанията в Европа.

БНТ дава и още възможности на кандидатите за присъствие в праймтайм – рубриката „Гласоводител” в предаването „Референдум”, както и дебатите в „Панорама”.

Предвидени са три предизборни диспута. Те ще се проведат на 30 април, 7 май и 14 май от 16:30 часа. Водещи са Надя Обретенова, Марин Маринов и Марио Гаврилов. Дебатите са безплатни и в тях партиите ще участват според жребия, изтеглен от ЦИК.

Встъпителните и заключителните предизборни клипове по БНТ също ще бъдат безплатни.

„Предлагаме много повече опции на партиите, отколкото Изборният кодекс ни задължава. Даваме тези възможности, по-голямата част от които безплатни, спазвайки принципа на равнопоставеност и значимост на всички кандидати. Оставаме верни и на зрителите, които също могат да бъдат активни участници в кампанията. Нашите репортери ще намират точните отговори на всички въпроси, изпратени до БНТ” – заяви директорът на дирекция „Информация” Даниел Чипев.

На 15 май от 22 часа Българската национална телевизия ще излъчи на живо диспута от Брюксел между кандидатите за председател на Европейската комисия. Предаването се продуцира от Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/ и негов водещ е италианската топжурналистка Моника Маджони.

С началото на предизборната кампания, стартира и новият сайт на БНТ, посветен на Евроизбори 2014. На izbori.bnt.bg зрителите могат да открият подробна информация както за предизборната кампания в България и Европа, така и за работата на Европейския парламент. На сайта ще бъдат представяни и най-актуалните социологически проучвания за нагласите на европейските граждани. В изборната нощ на izbori.bnt.bg може да се проследят първите резултати от цяла Европа и да се видят на живо първите реакции от Брюксел на лидерите на европейските политически партии.

Start typing and press Enter to search