Новият телевизионен сезон за БНТ

- реклама -

Силната публицистика се завръща в ефира на БНТ 1 всеки вторник от 21.00ч. с „Референдум”, документалната поредица „В кадър” във вторник от 22.00 ч. и „Панорама” петък от 21.00ч.
„Денят отблизо” с Мария започна новия сезон с променена концепция и удължено време. Предаването вече е 2 часа  от 10.00 – 12.00 ч. и ще радва зрителите от понеделник до петък. Силно застъпените елементи на риалити както на живо в студиото, така и във видеоматериалите са само част от новостите тази есен. Студийното риалити „Влез във форма с нас”, което стартира юли месец продължава. Започват нестандартни инициативи в рубриката „Разнообразете живота си с нас!” Актрисата Гергана Стоянова ще представя живота на световно известни личности като стил и начин на живот, спорт, хобита, реализация в рубриката „Известните отблизо”. Екипът на предаването много държи на обратната връзка със своите зрители и заради това ще поддържа интерактивната форма „Второ мнение”. С помощта на интернет зрителите имат възможността да правят директна консултация със специалист по конкретен здравен проблем. „На твое място” ще застава ко-водещият Злати. Той ще влиза в различни роли, на мястото на различни хора, за да разбере как е „от другата страна” в професии като шофьор на такси, контрольор в градския транспорт, бавачка в детска градина, сервитьор и т.н. Млади физици ще представят нови теории и експериментални данни за произхода и същността на света във „Вселената отблизо”. „Живей зелено” е екорубрика, която ще представя примери за био и еко лайфстайл и ще помага на зрителите да се научат да живеят по-„зелено”. „Какво е това всъщност?” разказва кое как и от какво се прави. Основната му цел е да формира мислене в екологичен и здравословен начин на живот. Рубриката „Зелената линейка” се разширява в отделно предаване, което ще се излъчва всеки петък от 10:05 до 11:00 часа. „Вие имате право на…” ще представя всичко, което касае пациента – малко познати неща, правата, които рядко си правим труда да научим, кое е безплатно, кое не, кога може да бъде отказан прием в болницата, кои случаи са спешни, кои неотложни, кой може да сигнализираме при нарушение и т.н. Рубриката ще включва и модул за зрителски сигнали за проблеми и нарушения в здравната система. „Лекарски истории” ще представя лекарите специалисти в различна светлина отблизо.
Една от големите изненади на новия сезон във вечерното предаване „Денис и приятели”  е американското студио на предаването. Зрителите ще се докоснат до една от най-красивите нощни гледки в света – Манхатън. Преди затварянето на летния телевизионен прозорец,  адреналинката Ваня Георгиева неочаквано премина в предаването “Денис и приятели”. Красавицата ще се преквалифицира в ново амплоа – на“меланхолинка”. Освен нея, в студиото на Денис Ризов ще дебютират и още две красиви момичета – “Мълчаливото момиче котка” Кристин и мистериозната блондинка Аделина. След като цяло лято издирваше нова котка, Денис повери знаковата роля на брюнетката Кристин Илиева, която е завършила балет и ще асистира на водещия през третия сезон на “Денис и приятели”. Предаването подготвя и редица нови и интересни рубрики, сред които и образователните минутки “Историята според нас”.
През новия сезон предаването на БНТ “Апартаментът” ще запази социалната тематика и интерес към обикновения човек, неговите мечти, проблеми и лична история, но също така ще заложи и на повече женски теми. Зрителите ще видят любимата си водеща Марта, като по-действен и силен образ. Предаването ще представи на зрителите новата рубрика “Скъпа Марта”, която ще отговаря на зрителски писма и сигнали. Вече дълги години, зрителите чувстват Марта не просто като телевизионен водещ, а като техен приятел, на когото да споделят своите притеснения и желания. Водещата ще чете писмата на своите зрители и ще се опитва да им помага – като се  срещне и поговори с тях, като убеди други хора да им помогнат или просто като разбере повече за тях и направи историите им достояние на обществото.
В обновен уикенд блок се завръщат предаванията „Животът и други неща” с водещи Асен и Сибина Григорови и „Денят започва..в неделя с Георги Любенов”. През новия телевизионен сезон семейното предаване вече ще е с по-дълго времетраене. Всяка събота от 9:00 до 11:00 ч. то ще се излъчва на живо от най-голямото студио на БНТ – Студио 1.  Екипът възстанови рубриката „Пресклуба”, където на водещите Асен и Сибина Григорови отново ще гостуват главните редактори на водещи печатни и електронни медии, които ще коментират новините от изминалата седмица и ще правят своите прогнози.   Най-новата рубрика в „Живота и други неща” ще носи името “Кедъра”,  а нейн водещ ще бъде спортният журналист на БНТ Камен Алипиев, който ще дава своята гледна точка и анализ на спортните събития от седмицата. Георги Любенов се завръща всяка неделя от 9-11.00 ч. във втория си сезон с обновен декор и екип. Чаровният водещ няма да изневери на своя инфотеймънт стил. Предаването ще изненада зрителите с любопитни истории на интересни хора.

 
 Димитър Гочев става режисьор на „Студени следи” по БНТ. Авторското предаване на журналиста от БНТ Надя Обретенова се завръща от 23 септември с втори сезон и нов режисьор – Димитър Гочев, познат на зрителите като продуцент и един от режисьорите на хитовия сериал „Под прикритие”. Амбициите на обновения екип е да заложи на възстановките на емблематични случаи, за които разказва – случаи на забавени съдебни дела, провалени разследвания и разбити човешки съдби. Димитър Гочев ще режисира основно документалните части на предаването, които са гаранция за повече дълбочина и кино похвати. „Аз харесвам предаването, искам да помогна със своя опит Студени следи да стане още по-добро.” Репортерите ще продължават да работят върху интересни истории, които зрителите на БНТ1 ще видят още тази неделя от 18.00 ч.
„Денят отблизо” с Мира се завръща в спокойна и уютна домашно-телевизионна атмосфера всяка събота и неделя от 11.00 -12.00ч. През уикенда предаването ще погледне на света в близък план – ще вниква във важното и същността, ще акцентира върху детайла, който обикновено се губи в динамиката от новини през изминалата седмица. Основният фокус ще бъде в интервютата с известни личности, които ще търсят човешкото измерение и тълкувание на събитията около нас. Ще се търси мнението на иначе познатите телевизионни лица, но извън границите на попрището, в което те се изявяват. Предаването преминава към по-спокоен и весел тон, тематично ще акцентира на възможностите за пълноценно и интересно прекарване на свободното време, почивката, семейството, спорта.

 „Денят отблизо” с Мира ще се превърне в своеобразен уикенд навигатор. То ще предлага интересни и по-малко познати дестинации у нас, но не като туристическо предаване, а като споделено преживяване от личните впечатления на известни хора. Една част от предаването ще бъде обособена именно в тази посока – в събота известните ще споделят за любимата си дестинация в България, а в неделя ще споделят любимия си начин за прекарване на свободното време – спорт, хоби и т.н. Тази рубрика ще се снима в естествена среда, извън студиото, като риалити видео или като живо включване. „Мъж на седмицата” и „Жена на седмицата” ще бъдат излъчвано съответно в събота и неделя. В тази рубрика ще да гостуват както селебрити-личности, така и най-обикновени хора, които с определена постъпка, жест или действие са станали своеобразни герои на изминалата седмица. „Денят отблизо с Мира” ще представи един релаксиращ телевизионен контрапункт на информационния поток, който обикновено ни залива през седмицата.
Неделния блок „Неделя х3” ще водят Андрей Захариев, Мария Силвестър и Александър Сано – Среброто.  Всеки от тях ще има своя час за авторски идеи, теми и гости. Мария и Андрей ще запазят познатия на зрителите стил, а Александър – Сано ще прави забавно-развлекателен модул. Основен акцент в тази част е музикална класация, представяща 10-те най-продавани в интернет хита в света. Всяка седмица в предаването ще гостуват български изпълнители, които ще представят новите си проекти, ще обсъждат теми, свързани с музикалния бизнес и ще изпълняват на живо свои парчета. В блока ще присъстват най-интересните музикални събития в страната, ще бъдат представяни изпълнители от екзотични страни, ще правим музикални пътешествия назад във времето. Зрителите на предаването ще бъдат провокирани и от музикална загадка. Сано е новото попълнение в екипа, когото зрителите добре познават от ролята му на Косъма в сериала „Под прикритие”. Още като тийнеджър Сано събира музикални банди и се ориентира към музиката. Завършва професионална гимназия по мода и облекло, приет е в Софийския университет специалност политология. Артистичните му заложби го насочват към НАТФИЗ „Кр.Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов. През 2004 г. Александър Сано влиза в образа на Среброто и започва да пише музика за проекта „Братя Мангасариян“, в който участват актьорите Владислав Петров /Кулю/ и Силвестър Силвестров /Зюмбюл/. Така се раждат хитовете „Бай Мангау“, „Тер’о Рер’о“, „Млад Силен Красив“ и „Ромео и Юлия“ и др.

Започнаха снимките за третия сезон на най-успешния български сериал „Под прикритие”. Първите снимачни дни се проведоха на българското Черноморие Продуцентите обещават много екшън сцени с хеликоптери, яхти и скъпи автомобили, както и неподозирани обрати във филма. На бургаското  пристанище беше заснета най-мащабната екшън сцена, без аналог в българските сериали, разкриха от екипа на продукцията. През новия сезон зрителите ще видят преследвания по вода и под земя, яхти, подводни снимки, взривове, мотори, поръчкови коли и естествено борбата на ченгето под прикритие Мартин с мафиотските босове.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -