НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ВСТЪПВА В ДЛЪЖНОСТ ПРЯКО ПО TV7

- реклама -

Програмата на TV7 този уикенд е посветена на официалното встъпване в длъжност на новия президент на България. 12 камери и 4 репортери ще следят с преки включвания на живо в предаванията на телевизията церемонията от пл. Александър Невски и сградата на Президентството.

В неделя, 22 януари, новинарското шоу „Уикенд с Миа Сантова” започва с разговор в студиото с Енчо Господинов – специален съветник на еврокомисар Кристалина Георгиева за това дали ще се промени имиджът на президенстката институция пред света икакво да очакваме от новия държавен глава в приоритетитевъв външната политика. Зрителите ще видят и анализа на проф. Андрей Пантев за това как се променяобразът на българския държавен глава в годините на прехода.

„Насреща Люба Кулезич” събира разноцветно политическо каре. Политическите играчи Яне Янев, Екатерина Михайлова, Меглена Плугчиева и Димитър Стояновще направят, заедно с топжурналиста на TV7 Люба Кулезич, равносметка на работата на предишния президент и коментар за очакванията към бъдещия.

В допълнение, събота и неделя от 17:45 TV7 ще излъчи документалния филм на телевизията В главната роля: Президентът. Авторският филм на топрепортерите на TV7 Вероника Чаневa и Валерия Касиян онагледява политическите и историческите обстоятелства около избора за държавен глава на Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Лентата проследява ключови моменти от българския преход през последните 22 години през очите на очевидците, които са били в центъра на политическите събития от 1989 г. досега. Своята гледна точка за прехода и деликатни моменти около президентската институция разкриват самите президенти, лидерът на ДПС Ахмед Доган, червените Любен Гоцев и Румен Петков, единствената дама премиер – Ренета Инджова, сините Георги Марков и Димитър Луджев. Във филма са събрани и уникални архивни кадри от началото на прехода.

Гледайте ефира на националната TV7 и в реално време на

http:// tv7.bg

 

- реклама -