Новините на Нова

- реклама -

 „Новините на Нова” разкриха серия от измами в Смолянско 

 След серия репортажи на медията е образувано досъдебно производство срещу  стоматолог, измамил пациенти с пари за лечение

 

 След серия разследващи репортажи на „Новините на Нова” районната прокуратура в Смолян образува досъдебно производство срещу стоматолог д-р Виолета Начкова, извършила серия от измами.

 В продължение на две години репортерите на Нова ТВ следяха работата на д-р Начкова и запознаваха зрителите със случаи, при които пациенти са предоставяли авансово суми за лечение на обвиняемата, а впоследствие не са получавали обещаните здравни услуги. Общата щета от измамите, констатирана до момента, е на обща стойност около три хиляди лева, става ясно от последния репортаж на репортера Анелия Веселинова, излъчен във вчерашната централна емисия на Новините на Нова.

 Работещите по случая са открили амбулаторни листове с невярно съдържание за над двадесет пациенти. За тях стоматологът получил пари от здравната каса, без всъщност да ги е лекувал. Фрапиращи случаи са регистрирани и във връзка с лица, които са починали, а след това за тях са регистрирани стоматологични дейности. Предстои Д-р Виолета Начкова да бъде разследвана за документна измама, както и за измама на пациенти и Здравната каса. Ако вината й бъде доказана, тя може да получи от две до шест години лишаване от свобода.

 Разследването продължава, а както и досега, екипът на „Новините на Нова” ще държи зрителите информирани за развитието на случая.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -