НОВИНИТЕ НА БНТ С НОВ САЙТ

- реклама -spot_img

Журналистите на „По света и у нас” с лични блогове

  Новият информационен сайт на БНТ – news.bnt.bg – провокира активното участие както на зрителите, така и на журналистите на медията.  Основната цел на екипа на обществената медия е да предложи новини, видео, снимки, информация и анализи в реално време. Опитните журналисти на БНТ предлагат оригинално и качествено съдържание не само за телевизионната, но и за онлайн мрежата.

Новинарският сайт променя своята структура, според дневния ред на новините. Събитията са тези, които моделират неговата архитектура, за да се намери по най-бързия начин важната и актуална информация.

В сайта присъстват допълнителни репортажи и анализи по актуалните теми. „Предлагаме нещо за първи път на нашите зрители – новини на три екрана. Докато гледате новини в телевизионния ни ефир, специален графичен знак отбелязва по коя тема можете да намерите допълнителна информация или анализи в нашия сайт.

Така, по едно и също време, хората научават повече от телевизионния екран, от мобилното устройство или компютъра. Защото на всички нас вече не ни достига само един екран. Опитът и впечатленията на нашите репортери ще обогатят знанията на зрителите и ще добавят стойност към вече известната информация. Журналистите ни анализират събитията, разкриват какво се случва зад кулисите на техните репортажи или споделят мнение в своите блогове.” – заяви директорът на дирекция „Информация” Даниел Чипев. Авторските статии и коментарите на новинарите по водещи теми могат да се открият в личните им блогове на news.bnt.bg.

За улеснение на потребителите, новият сайт предоставя тематично групиране на вестите „по света“, „у нас“, „животът“ и „спорт“, акценти от предаванията на обществената медия, избрани моменти, интервюта с интересни събеседници, репортерски открития. Страницата улеснява многократно и връзката със зрителите, тъй като MYNEWS вече е съвсем различна платформа, резервирана за зрителско съдържание. БНТ бе първата телевизия в България, която кръстоса интернет и телевизионно съдържание, отвори интернет-форумите в пряк ефир и предложи опцията за изпращане на зрителски снимки и видео. Обществената медия създаде и новинарски емисии само за интернет-сайта, известни като  „100 секунди”. След като новинарите на БНТ първи излъчиха репортажи, изцяло заснети с мобилни устройства, сега правят още една голяма крачка в стремежа да поддържат новините на три екрана и още по-голяма информираност с висока скорост.

Гледайте новините на БНТ където и да сте!

- реклама -spot_img