Нова ТВ

Филмът за мощите на Йоан Кръстител –

премиерно и празнично в ефира на Нова ТВ

 

 “Миграцията на паламуда” е другото предложение в деня на Съединението

  

В деня на националния празник 06 септември и само няколко месеца след като бе излъчен по британския и американски канал на National Georgraphic, Нова ТВ ще излъчи документалния филм “В търсене на главата на Йоан Кръстител”.

 

На празника на Съединението, от 21.00 ч., зрителите ще могат да проследят едно от най-големите археологически открития в историята на християнството.  Авторите разказват за откриването на мощехранителница при разкопките на средновековния манастир “Св. Иван” близо до Созопол – тук, под мястото, където някога е бил олтарът, учени от Оксфордския университет намират изискана мраморна кутия, съдържаща това, което те мислят, че са костите на Йоан Кръстител – човекът, покръстил Исус. Филмът ще проследи как вероятността това наистина да са мощите на пророка, предшествал Исус Христос, предизвиква множество противоречиви реакции сред учените.

 

Имат ли костите в България връзка и с други мощи по света, какво казват българските археолози и ще даде ли това откритие нов ход на изследванията върху историята на християнството, зрителите ще разберат на 06 септември по Нова ТВ?

Освен документалното заглавие на National Geographic, част от празничната програма ще бъде и премиерата на българския филм “Миграцията на паламуда”. На 06 септември, от 15.15 ч., зрителите ще видят актьорите Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Велко Кънев, Гергана Стоянова, Ицхак Финци и Владимир Зомбори в тази едновременно затрогваща и забавна продукция. Събирайки най-доброто от съвременното българско кино, лентата разказва за достойнството, за любовта и отношенията между различните поколения. В центъра на сюжета попадат двама бащи и техните синове, които се борят с живота и оцеляват по един рядко срещан, но много комичен начин. В края на филма историята ще доведе главните персонажи точно там, откъдето са тръгнали – до никъде, но изпълнени с упование и сила, защото са заедно и защото се подкрепят и обичат…

 

„В търсене на главата на Йоан Кръстител” – 06 септември, от 21.00 ч. по Нова ТВ

„Миграцията на паламуда” – 06 септември, от 15.15 ч. по Нова ТВ

- Advertisement -