Нова ТВ

- реклама -

Младите футболни таланти на България ще се борят заКупата на Нова телевизия”  на 28 и 29 април

Нова телевизия и Български футболен съюз обявиха на пресконференция днес официалния старт на първия републикански футболен турнир за деца за „Купата на Нова телевизия”, който ще се проведе тази събота и неделя, 28 и 29 април 2012 г., в комплекс „Спортна зона” (между Цариградско шосе и Околовръстен път, срещу резиденция „Врана»). В надпреварата ще участват отборите на детско-юношеските школи на ЦСКА, Левски, Славия, Локомотив София, Септември, Миньор Перник, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив.

Фокусът на инициативата е насочен към бъдещите звезди на българския футбол – деца между 12 и 14 години, които играят в юношеските отбори на известни клубове в страната. Турнирът има за цел да подкрепи и поощри развитието на младите спортни таланти на България, като им предостави възможност за изява и ги предизвика да покажат най-доброто от себе си в турнира за „Купата на Нова Телевизия”.

„Организирането на първия републикански футболен турнир за деца е естествено продължение и надграждане на политиката на Нова Броудкастинг Груп да подпомага развитието на младите спортни таланти на България. От три години медията провежда няколко инициативи насочени към развиването на спортните умения на деца, лишени от родителски грижи, чрез които им дава възможност да спортуват и им осигурява стипендии за обучение в спортни училища. Със стартирането на този турнир ние разширяваме обхвата на инициативата, с цел да подкрепим и децата, които се занимават професионално с футбол”, каза Светлана Василева, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Продуцентът на спортните новини на Нова телевизия, Николай Илиев, и неговият екип са отговорни за цялостната организация на турнира, в тясно сътрудничество с ръководителя направление “Детско – юношески футбол” в БФС, Пламен Михов и с подкрепата на директора на детско-юношеската школа на ЦСКА, Спас Джевизов. Те изтеглиха жребия за разпределението на отборите в турнира, който ще започне на 28 април, събота, точно в 10.00 ч., с мач между отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА. Според жребия, останалите отбори са разпределени както следва:

 

10.45 ч.: Славия – Ботев Пловдив

11.30 ч.: Левски – Септември

12.15 ч.: Миньор Перник – Локомотив София

13.00 ч.: ЦСКА – Септември

13.45 ч.: Ботев Пловдив – Локомотив София

14:30 ч.: Локомотив Пловдив – Левски

15.15 ч.: Славия – Миньор Перник

16.00 ч.: Левски – ЦСКА

16.45 ч.: Миньор Перник – Ботев Пловдив

17.30 ч.: Септември – Локомотив Пловдив

18.15 ч.: Локомотив София – Славия

 

Вторият ден от турнира ще започне в 10.30 ч. на 29 април с мач между победителите от двете групи, от първия ден на надпреварата в полуфинални срещи. Финалът ще бъде в 12.30 ч.

Представители на партньорите, на първия републикански футболен турнир за „Купата на Нова телевизия” – БФС и детско-юношеската школа на ЦСКА, поздравиха Нова телевизия за инициативата и споделиха, че организирането на този турнир със сигурност ще допринесе за развитието на детско-юношеския футбол в страната и ще поощри бъдещите футболни звезди на България да тренират още по-упорито и да усъвършенстват непрекъснато своите умения.

- реклама -