Нова ТВ по Великден

- реклама -

 

Специална празнична селекция в ефира на Нова ТВ

по Великден

Пряко включване от Храм-паметник „Св. Александър Невски” 15 минути преди настъпването на Великден

 

 

Специални празнични издания на всички продукции, емоционални човешки истории за вярата и доброто, филмови премиери и музика, както и пряко включване от храм-паметника „Св. Александър Невски” 15 минути преди настъпването на Великден са водещите акценти в празничната програма на Нова ТВ.

 

Предавания  

 

Празничната програма ще започне още в началото на седмицата. От понеделник до петък „Здравей, България” ще дава старт на деня с различни гост-водещи. В ролята на домакини на сутрешния блок ще влязат икономистът Владимир Каролев, радио журналистите Нина Александрова и Михаил Дюзев, социологът Татяна Буруджиева и политологът Димитър Аврамов, тандемът Иван и Андрей и депутатът Калина Крумова.

 

Тематична великденска седмица са приготвили и лицата на „Бон Апети” – Стоян и Лора. В седмицата между католическия и православен Великден чаровната двойка ще направи кратка кулинарна разходка из кухнята на различни страни в търсене на приликите и разликите в менютата. Как отбелязват празника в Италия, Швейцария и Гърция и кои са най-вкусните рецепти за сладък великденски хляб?.

 

Великденската подготовка няма да подмине и студиото на „На кафе”. На Велики четвъртък водещата Гала ще боядисва яйца заедно с Калина Крумова. Традицията ще бъде спазена и на Разпети петък, когато екипът на предаването ще мине под масата в църквата „Св. Троица” в Нови Хан, а специални гости ще бъдат актрисата Бойка Велкова и виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов.

 

Вълнуващи човешки истории ще разкажат предаванията „Горещо” и „Отечествен фронт” в празничния съботен ден. „Пътят към Бога” е темата на водещата Венета Райкова, която ще срещне зрителите с отец Никанор от Църногорския манастир „Св. Св. Козма и Дамян”. В миналото си финансов анализатор и брокер, а днес свещеник, той ще разкаже за пътя от Уолстрийт до манастира и как човек стига до Бога. Емоционална ще бъде и срещата на Мартин Карбовски с актрисата Живка Пенева в „Отечествен фронт” на 14 април. Жената, известна като Пепи от „Оркестър без име”, зрителите на Нова ТВ ще видят в разговор за времената, когато нямаше Великден, за спомените от старото кинаджийско време, за мечтите и преходността на световната слава.

 

Различни истории за вярата, човешката доброта и познанието на Бога ще представят и репортерите на Нова ТВ в „Темата на Нова” събота и неделя. В събота авторът Мария Димитрова ще срещне зрителите с три човешки съдби – на 97-годишния дядо Добри от с. Байлово, един от най-големите дарители на българска църква, семейство, които рисуват и реставрират икони, и историята на църковен хор, в който любовта към Бога обединява различни поколения. В неделното издание на „Темата на Нова” Михаела Карабельова ще разкаже историята на 2 млади жени, отказали се от динамичния градски живот, за да станат монахини.

 

Откровени ще бъдат и срещите в „На 4 очи” в деня на Великден, 15 април. Пред водещата Цветанка Ризова ще застанат Джоко Росич, Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Какво вълнува актьора с най-запомнящия се глас, какво го кара да се усмихва, какво е за него отплатата и какво опрощението, любовта или омразата е по-силна? Пред камерите на „На 4 очи” ще застане и дуетът Богдана Карадочева и Стефан Димитров в разговор за празниците, делниците, вярата и надеждите, доверието и мечтите преди 20 години. Кулинарен привкус в предаването ще донесат и водещите Стоян и Лора, които ще разкрият тайните на добрата кухня, какво са взели от пътешествията си по света и каква според тях е вкусната храна.

 

За празничната атмосфера в неделя ще допринесе и Club News, които ще представят благотворителната кампания „Стани ангел сега”. Звездите, които традиционно попадат под критичния поглед на предаването, на връх Великден ще бъдат представени в светлината на добрите дела, които са извършили.

 

В първия ден след Великден, 16 април, „Сделка или не” ще посрещне зрителите с преобразено студио изцяло в духа на празника. Водещият Румен Луканов ще ни срещне с позитивната история на жена, ръководител на кръжок „Райна Княгиня”, който съхранява традициите на българската шевица. В ефира на предаването тя ще разкаже за пътя, който е извървяла в борбата си с рака и как силата на вярата се е превърнала в нейното единствено спасение.

 

Филми и сериали

 

В деня на Велики четвъртък Величко и компания от „Етажна собственост” са приготвили един от най-смешните епизоди. Зрителите ще станат свидетели на най-безумното и трагикомично погребение и възкресение, на най-щурото и ненадейно забогатяване и обедняване в блока на съседите.

 

В следобедните часове на Разпети петък, 13 април, Нова ТВ ще излъчи две филмови премиери – комедиите „Алвин и чипоносковците 2” (13.30 ч.) и веднага след него „Пришълци на тавана” (15.15 ч.).

В събота, 14 април, зрителите ще видят комедийното заглавие „Агент XXL 2” и концерта на Мария Илиева „Лунен сън” в две части (23.00 ч. и 00.15 ч.) В 23.45 ч., директно от храм-паметника „Св. Александър Невски”, ще бъде излъчено празнично богослужение по случай Възкресение Христово.

 

„Карибски пирати: Проклятието на Черната перла” (20.00 ч) и „Диво сърце” (22.45 ч.) са филмовите предложения в неделния ден, 15 април.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Галерия Аросита представя / AROSITA Gallery presents Борис Колев /  Boris Kolev

24. 09. 2020 – 08. 10. 2020 НОВИ ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ /  NEW URBAN LEGEND AND MYTHS              Основно влияние за създаването на тази изложба...

Милена Цанева – „Броеница. Из гънките на паметта“ (откъс)

Излезе от печат книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“, пъстра и неизбродима галерия от спомени, ценен дар за любознателния...

Топ 10 на книжарници „Сиела“ за 14-20.09.2020

  Крадецът на праскови, Автор: Емилиян Станев, Издателство: Сиела https://ciela.com/kradetsat-na-praskovi-emiliyan-stanev.html   Менгеле - Ангелът на смъртта, Автор: Дейвид Маруел, Издателство: Сиела https://ciela.com/mengele-angelat-na-smartta.html   Дневникът на един дръндьо -...

Дубравка Угрешич – „Американски речник“ (откъс)

 REFUGEE – Откъде сте? – пита ме млад фламандски фотограф, опитвайки се с въпроса си да смекчи напрегнатото ми лице. – От Загреб – отговарям. – А...

Балкански лидер е финалист за Строителните Оскари 2020

Президентът на Северна Македония връчи първото отличие за NASTEL BUSINESS CENTER Една от най-успешните строителни компании на Балканите е финалист за престижния конкурс за Луксозно...

Арман Бабикян: Протестът изхвърли Борисов зад Околовръстното шосе

„Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това, но България със сигурност не изглежда по същия начин, по който преди...