НОВА АРТ ИНСТАЛАЦИЯ ПРЕД ГАЛЕРИЯ “АРОСИТА”

- реклама -spot_img

Stick Place представя

Valentina Sciarra/ „Бездомният артист”

18. 04. -08. 05. 2016 г.

Галерия Аросита откри ново пространство за представяне на съвременно изкуство,

Stick Place. Това е пръчка за окачване на реклами на винил монтирана на външната стена на галерията, към улицата. Идеята е да се използва плоскостта на винила или самата пръчка за показване на изкуство директно на улицата. Вдъхновена е от street art, където изкуството, изложено навън приема по-различно значение. Авторите ще се сменят всеки месец, а работите ще могат да се гледат 24 часа, 7 дни в седмицата.

„Бездомният артист” е инсталация на специфично място в общественото пространство.
Тя  е създадена специално за тротоарното публично пространство – Stick Place в предната част на галерия Аросита , ул „Врабча” 12А, София, България.
Мястото има тази особеност, че е едновременно  и публично пространство, и си взаимодейства с вътрешното пространство на галерията (лично пространство).
Инсталацията показва силуета на художника, който спи изправен, с лице към галерията.
Художникът обикновено е “бездомен”  –  някой,  който няма  собствен дом и връзката му със света , осъществяваща се през пазара на изкуство и галериите изглежда доста спорна. Инсталацията има за цел да покаже тези странни взаимоотношения между  художника  и галерията, между изкуството и пазара на изкуство.
Лично аз, мога да потвърдя, за да се чувствам по отношение на галериите като бездомник, като човек, който сменя на жилището си всеки ден, за да продължи  да създава изкуство.

- реклама -spot_img