НОВ ВИД НАРКОТИК – репортаж на ТВ+

- реклама -

 НОВ ВИД НАРКОТИК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

За употребата на нов вид наркотик сигнализират лекари на частна практика по морето. В новата дрога ‘’диамантите’’ има червен фосфор, който разбива мозъчните клетки. Пациентите, които са търсили помощ при медиците след употребата на психотропното вещество, са в тежко параноидно състояние, а някои от тях са правили и опити за самоубийство.

По последни данни на бургаската полиция, по Южното Черноморие се употребяват най-вече синтетични наркотици, марихуана и кокаин. Хероинът е сведен до минимум .

Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР- Бургас:
– Като е заменен с метадон. По цени на черния пазар, 1 доза от метадона струва 3 лева, което е кубик. В почивните дни се увеличава на 5 лева. 

Най-търсен си остава пикото, а след него екстазито. Това лято на пазара се е появил нов вид метаамфетамин, наречен ‘’диамантите’’. Това споделят лекари, които вече лекуват пациенти употребявали от наркотичното вещество. 

д-р Ивайло Димитров – психиатър:
– В него има червен фосфор, който разбива мозъчните клетки. Последствията са много опасни, тъй като става едно много рязко обезводняване на организма и водят до тежки психотични състояния. Хората стават параноидни и водят до тежки самоубийствени опити.

С всяка изминала година възрастовата граница на младежите, употребяващи наркотици пада. Много често подрастващите се дрогират, заради липсата на внимание, проблеми в семейството или да покажат независимост.
Не е тайна, че дрогата се предлага най-вече в големите барове и дискотеки. Точно там са съсредоточени и полицейските проверки. 

Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР- Бургас:
– В случай, че се окаже употребата на наркотично вещество при системност на тези действия т.е 3 пъти в календарната година. Може да се поиска лишаване от свобода от 1 до 10 години или глоба от 5 до 10 хил.лв за собственика на това заведение .

При последната акция на МВР, в Бургас и Слънчев бряг бяха открити 850 хапчета екстази, а в Стара загора 8 килограма хероин.

екип ТВ+, БУРГАС

Целият репортаж

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Полусезон Есен 2020/2021 на Софийската филхармония вече е в продажба

В онлайн пресконференция  маестро Найден Тодоров обяви акцентите от полусезон Есен 2020/2021 на Софийската филхармония. Сезонът, който претърпя промени заради пандемичната обстановка, ще започне...

„Пътят до трапезата“ представя Националният етнографски музей

Новата изложба провокира посетителя с богато съдържание и интерактивен подход   „Пътят до трапезата“ е името на новата изложба в Националния етнографски музей, която беше открита...

Доц. Мария Стаевска: Отдалечаването от природата увеличава алергиите

Стерилният начин на живот и отдалечаването от природата увеличават честотата на алергиите. Това заяви в интервю за БГНЕС доц. д-р Мария Стаевска,...

Борислава Петрова: С творчеството на Вазов се възвръщаме към Родината и корените си

Иван Вазов винаги ще бъде актуален. Трябва да познаваме Вазов, творчеството му. По този начин ние се възвръщаме към Родината, корените си....

Стената-хотел на Алепу продължава да генерира обществено недоволство

Спорното строителство в природни обекти продължава да бъде сред основните причини за обществено недоволство, предаде репортер на БГНЕС. /БГНЕС

Фандъкова: Има oколо 700 сигнала на телефон 112 след бурята в София

„В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала. До обяд електричеството ще бъде възстановено. Около 700 сигнала са подадени...