НОВ ВИД НАРКОТИК – репортаж на ТВ+

- реклама -

 НОВ ВИД НАРКОТИК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

За употребата на нов вид наркотик сигнализират лекари на частна практика по морето. В новата дрога ‘’диамантите’’ има червен фосфор, който разбива мозъчните клетки. Пациентите, които са търсили помощ при медиците след употребата на психотропното вещество, са в тежко параноидно състояние, а някои от тях са правили и опити за самоубийство.

По последни данни на бургаската полиция, по Южното Черноморие се употребяват най-вече синтетични наркотици, марихуана и кокаин. Хероинът е сведен до минимум .

Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР- Бургас:
– Като е заменен с метадон. По цени на черния пазар, 1 доза от метадона струва 3 лева, което е кубик. В почивните дни се увеличава на 5 лева. 

Най-търсен си остава пикото, а след него екстазито. Това лято на пазара се е появил нов вид метаамфетамин, наречен ‘’диамантите’’. Това споделят лекари, които вече лекуват пациенти употребявали от наркотичното вещество. 

д-р Ивайло Димитров – психиатър:
– В него има червен фосфор, който разбива мозъчните клетки. Последствията са много опасни, тъй като става едно много рязко обезводняване на организма и водят до тежки психотични състояния. Хората стават параноидни и водят до тежки самоубийствени опити.

С всяка изминала година възрастовата граница на младежите, употребяващи наркотици пада. Много често подрастващите се дрогират, заради липсата на внимание, проблеми в семейството или да покажат независимост.
Не е тайна, че дрогата се предлага най-вече в големите барове и дискотеки. Точно там са съсредоточени и полицейските проверки. 

Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР- Бургас:
– В случай, че се окаже употребата на наркотично вещество при системност на тези действия т.е 3 пъти в календарната година. Може да се поиска лишаване от свобода от 1 до 10 години или глоба от 5 до 10 хил.лв за собственика на това заведение .

При последната акция на МВР, в Бургас и Слънчев бряг бяха открити 850 хапчета екстази, а в Стара загора 8 килограма хероин.

екип ТВ+, БУРГАС

Целият репортаж

- реклама -