“НОВ ТЕАТЪР” – НДК

- реклама -spot_img

НОВ ТЕАТЪР

ПРЕМИЕРА НА “ЯВОРОВ, ЛОРА И МИНА В ЧАСА НА СИНЯТА МЪГЛА”
В “НОВ ТЕАТЪР” – НДК

Постановка е дело на режисьора Бойко Илиев. Ролята на Яворов е поверена на Иван Радоев, който е номиниран за „Икар“ в категорията „Поддържаща мъжка роля“, Мариела Топалова ще изиграе Мина, а в образа на Лора ще се превъплъти Елена Петрова.

Спектакълът ще се играе на 6 април, понеделник от 19:00 часа.

Трагичната любов на Лора и Яворов напомнят за древна поема за любовта и смъртта. Мина остава като един блян за поета, като едно поетично видение, което той не смее да приземи. В своето женско величие Лора се издига до висотата на героиня от легендите, която със собствената си смърт спечелва любовта на любимия човек. Писмата и на двете, които сами по себе си са произведения на изкуството, ги разкриват като необикновени човешки същества, създадени извън всякакви рамки. Техните две имена са се слели завинаги, обкръжени от светлините на поезията и легендата. Яворов, окаяният слепец, отхвърленият от обществото, сиромахът без средства за съществуване, опозореният от мълвата, заподозреният в убийство – не престава да повтаря до смъртта си: „милата ми Лора”. В мрака на своята слепота той вижда неизмеримото величие на любовта, по-силна от живота и смъртта…

Представлението е продукция на Драматичен театър „Антон Страшимиров” – Разград в колаборация с продуцентска къща „Евро Диалог”.

“Постановката е голяма отговорност за нас, тъй като тук става въпрос за висша форма на поезия”, коментират актьорите. Но въпреки предизвикателствата, тримата бързо се сработват и успяват да създадат магия на сцената. “Творчеството на Яворов ми е слабост, в тази постановка съм вложил цялата си любов и умения”, споделя режисьорът Бойко Илиев.

ИЗЖИВЕЙТЕ ЕДНА ЛЮБОВ ИЗВЪН ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО!

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО В “НОВ ТЕАТЪР – НДК”!

6 април, 19:00 часа

- реклама -spot_img
Previous articleНОЩНИ ПТИЦИ
Next articleAlla Fine Del Mondo