Нов член на СЕМ

- реклама -spot_img

Мария Стоянова е новият член на СЕМ

 

Президентът Росен Плевнелиев назначи с указ журналистът на БНТ Мария Стоянова за член на Съвета за електронни медии от квотата на държавния глава, съобщиха от президентството.

Мария Стоянова има дългогодишен опит в медиите. До днес тя беше кореспондент на БНТ в Берлин. Нейната кандидатура бе избрана сред общо 12 номинирани. Всички те преминаха през три етапа – предложения на номинации, събеседване и публично изслушване на кандидатите. Мария Стоянова бе издигната от фондация “Център за развитие на медиите”.

Мария Стоянова работи в медиите от 1995 г, кариерата й започва в Дарик  радио. Паралелно със следването си в европейската журналистическа Академия в Австрия,  тя работи като кореспондент на Дарик радио в Австрия. В периода  2000 – 2001 в продължение на 6 месеца специализира в Германския Бундестаг  като сътрудник на дългогодишната председателка Рита Зюсмут и на сегашния министър в кабинета  на Ангела Меркел Дирк Нийбел. Тя е специализирала Връзки с обществеността в най-големия автомобилен концерн Фолксваген и има многобройни специализации в германски и австрийски медии. През август 2003 г. Мария се присъединява към голямото семейство на БНТ, а през февруари  2004г. реализира мечтата си и оглавява кореспондентския пункт на националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина Мария проследява, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия,  Швейцария, Унгария и Полша. Автор е на 7 документални филма на външно – политическа тематика, които са се излъчвали в най-гледано тв време и са се радвали на голям зрителски интерес.

 Новият кореспондент на БНТ в Берлин ще бъде избран с конкурс, който предстои да бъде обявен.

 

- реклама -spot_img