НОЩНИ ПТИЦИ

- реклама -spot_img

Искра Ангелова ВИКТОР СТОЯНОВ ЗА КЛАСИЧЕСКАТА МУЗИКА днес

в „НОЩНИ ПТИЦИ“ ПО БНТ1

 

    Вечерното токшоу на БНТ „Нощни птици“ ще посрещне тази неделя (29 март) директорът на Софийската филхармония Виктор Стоянов и главния диригент Мартин Пантелеев. Водещата Искра Ангелова и нейните гости ще разговарят за пътя на класическата музика в контекста на съвремието и какви са идеите и конкретните начинания, които ще върнат публиката. Зрителите ще чуят визията на Виктор и Мартин за привличане на младите в концертните зали.

В периода август-ноември 2014 г. Виктор Стоянов бе заместник-министър на културата в служебното правителство на Георги Близнашки. Той е познат и като музиканта на протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски, но преди всичко е творец и философ. Свири на пиано от 4-годишна възраст. Бил е от онези талантливи деца в музикалното училище, които печелят международни конкурси освен с талант, но и с много свирене. Стоянов е бакалавър по Музика и музикални технологии от Софийския университет и магистър по История на философията от същия университет, но професионалният му път е обвързан с музиката.

Това му дава увереността, че познава музикантския живот и може да бъде добър администратор.  Изненадващото пристигане в студиото на Марио Николов (директор на Държавният музикален театър “Стефан Македонски”), Ясен Козев (председател на „Мюзикаутор“)   и Стоян Михалев (дуетната половина от формацията „Стоян и Виктор“) ще предизвика непринудени спомени и интересни истории от миналото.

 Гледайте “Нощни птици” тази неделя (29 март) от 23:45 часа по БНТ1!

- реклама -spot_img