НЕСТЛЕ СТАРТИРА ИНИЦИАТИВА ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ В ЕВРОПА

- реклама -

 

НЕСТЛЕ СТАРТИРА ИНИЦИАТИВА ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ В ЕВРОПАНестле пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. Инициативата Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) ще предложи работа на 10 000 младежи под 30-годишна възраст и ще създаде 10 000 стажантски позиции до 2016 г.

„Днес един от всеки четирима млади хора в Европа е безработен“ – заяви Лоран Фрекс, Изпълнителен вицепрезидент на Нестле и Директор на компанията за Европа.

Той изнесе реч на откриването на инициативата Nestle needs YOUth в Атина, столицата на Гърция – държава, в която повече от половината младежи на възраст под 25 години са без работа.

 

Растеж в Европа

„Помислете си за въздействието върху нашето общество, ако тези млади хора бъдат оставени без доходи, без бъдеще, без надежда. С растежа на нашия бизнес и инвестиции в Европа искаме да направим всичко възможно, за да засилим и развием техните умения, както и да подобрим възможностите им за заетост, независимо от тяхното образование“ – допълни той.

Инициативата е първата по рода си в такъв мащаб и е изградена върху дългосрочния ангажимент на компанията да инвестира в Европа в контекста на икономическа криза, каза още г-н Фрекс.

Комисарят на Европейския съюз по въпросите на образованието Андрула Василиу заяви, че приветства инициативата Nestle needs YOUth като пример за това как частният сектор може да допринесе за възстановяването на Европа.

Радвам се, че Нестле стартира тази инициатива, за да развие и затвърди уменията за работа на младите хора в Европа. Тя допринася за нашите усилия, с които целим да дадем надежда и възможности за младите хора. 20 000 младежи ще имат възможност да се реализират на пазара на труда, което показва, че частният сектор може да направи нещата различни и да допринесе за справяне с проблема с младежката безработица. Ние очакваме, че подобни дейности ще бъдат първата крачка в организирането на подобни инициативи и от други организации“ – заяви г-жа Василиу.

Всички екипи на Нестле в Европа ще се включват в инициативата. Компанията ще наеме 3000 младежи във Франция, 2420 в Германия, 1250 в Испания и 1080 в Италия в рамките на три години, в т.ч. преки назначения и стажове. Ще има и малък брой позиции, специално предназначени да предложат на младежи от Южна Европа безценен опит, работейки за Нестле в чужбина – в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Скандинавските страни и Обединеното кралство.

Участието на България в инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа, както и подробности за инвестициите на компанията в страната, ще бъдат представени в рамките на пресконференция, която ще се проведе на 19 ноември 2013 г. На събитието ще бъдат обсъдени и програмите на Европейската комисия и мерките на българското правителство за насърчаване на заетостта в страната.

В пресконференцията ще вземат участие: Доц. Даниела Бобева-Николова, заместник министър-председател на Република България по икономическите въпроси; Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието и науката; Г-жа Росица Янкова, заместник-министър на труда и социалната политика; Г-н Николай Николов, заместник- изпълнителен директор на Агенция по заетостта; Г-н Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на Нестле България и Г-жа Биляна Георгиева-Воева, директор „Човешки ресурси“ в Нестле България.

 

Светло бъдеще

В допълнение, с цел улесняване на прехода от училище към работа, инициативата ще включва и програмата „Готовност за работа“, предоставяща кариерно консултиране за изготвяне на автобиография и обучения за провеждане на интервюта в училищата, университетите и местните компании на Нестле.

Също така, Нестле ще насърчи своите над 63 000 европейски доставчици да участват в инициативата Nestle needs YOUth, като предложат работа или стаж на младите хора с помощта на програма, наречена „Съюз за младежта“.

„Нестле постига успехи в световен мащаб и благодарение на това, че сме успешни в Европа“ – обясни г-н Фрекс. – „Тази инициатива има за цел да се възползва от динамичността на младите така, че те да могат да очакват едно по-светло бъдеще.“

Тази инициатива, както и възможностите, които създаваме за младите хора, са пряк резултат от дългосрочните ни инвестиции в Европа, наред с ангажимента ни за увеличаване привлекателността на заетостта в сектора.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Полусезон Есен 2020/2021 на Софийската филхармония вече е в продажба

В онлайн пресконференция  маестро Найден Тодоров обяви акцентите от полусезон Есен 2020/2021 на Софийската филхармония. Сезонът, който претърпя промени заради пандемичната обстановка, ще започне...

„Пътят до трапезата“ представя Националният етнографски музей

Новата изложба провокира посетителя с богато съдържание и интерактивен подход   „Пътят до трапезата“ е името на новата изложба в Националния етнографски музей, която беше открита...

Доц. Мария Стаевска: Отдалечаването от природата увеличава алергиите

Стерилният начин на живот и отдалечаването от природата увеличават честотата на алергиите. Това заяви в интервю за БГНЕС доц. д-р Мария Стаевска,...

Борислава Петрова: С творчеството на Вазов се възвръщаме към Родината и корените си

Иван Вазов винаги ще бъде актуален. Трябва да познаваме Вазов, творчеството му. По този начин ние се възвръщаме към Родината, корените си....

Стената-хотел на Алепу продължава да генерира обществено недоволство

Спорното строителство в природни обекти продължава да бъде сред основните причини за обществено недоволство, предаде репортер на БГНЕС. /БГНЕС

Фандъкова: Има oколо 700 сигнала на телефон 112 след бурята в София

„В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала. До обяд електричеството ще бъде възстановено. Около 700 сигнала са подадени...