НЕСТЛЕ СТАРТИРА ИНИЦИАТИВА ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ В ЕВРОПА

- реклама -

 

НЕСТЛЕ СТАРТИРА ИНИЦИАТИВА ЗА МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ В ЕВРОПАНестле пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. Инициативата Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) ще предложи работа на 10 000 младежи под 30-годишна възраст и ще създаде 10 000 стажантски позиции до 2016 г.

„Днес един от всеки четирима млади хора в Европа е безработен“ – заяви Лоран Фрекс, Изпълнителен вицепрезидент на Нестле и Директор на компанията за Европа.

Той изнесе реч на откриването на инициативата Nestle needs YOUth в Атина, столицата на Гърция – държава, в която повече от половината младежи на възраст под 25 години са без работа.

 

Растеж в Европа

„Помислете си за въздействието върху нашето общество, ако тези млади хора бъдат оставени без доходи, без бъдеще, без надежда. С растежа на нашия бизнес и инвестиции в Европа искаме да направим всичко възможно, за да засилим и развием техните умения, както и да подобрим възможностите им за заетост, независимо от тяхното образование“ – допълни той.

Инициативата е първата по рода си в такъв мащаб и е изградена върху дългосрочния ангажимент на компанията да инвестира в Европа в контекста на икономическа криза, каза още г-н Фрекс.

Комисарят на Европейския съюз по въпросите на образованието Андрула Василиу заяви, че приветства инициативата Nestle needs YOUth като пример за това как частният сектор може да допринесе за възстановяването на Европа.

Радвам се, че Нестле стартира тази инициатива, за да развие и затвърди уменията за работа на младите хора в Европа. Тя допринася за нашите усилия, с които целим да дадем надежда и възможности за младите хора. 20 000 младежи ще имат възможност да се реализират на пазара на труда, което показва, че частният сектор може да направи нещата различни и да допринесе за справяне с проблема с младежката безработица. Ние очакваме, че подобни дейности ще бъдат първата крачка в организирането на подобни инициативи и от други организации“ – заяви г-жа Василиу.

Всички екипи на Нестле в Европа ще се включват в инициативата. Компанията ще наеме 3000 младежи във Франция, 2420 в Германия, 1250 в Испания и 1080 в Италия в рамките на три години, в т.ч. преки назначения и стажове. Ще има и малък брой позиции, специално предназначени да предложат на младежи от Южна Европа безценен опит, работейки за Нестле в чужбина – в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Скандинавските страни и Обединеното кралство.

Участието на България в инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа, както и подробности за инвестициите на компанията в страната, ще бъдат представени в рамките на пресконференция, която ще се проведе на 19 ноември 2013 г. На събитието ще бъдат обсъдени и програмите на Европейската комисия и мерките на българското правителство за насърчаване на заетостта в страната.

В пресконференцията ще вземат участие: Доц. Даниела Бобева-Николова, заместник министър-председател на Република България по икономическите въпроси; Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието и науката; Г-жа Росица Янкова, заместник-министър на труда и социалната политика; Г-н Николай Николов, заместник- изпълнителен директор на Агенция по заетостта; Г-н Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на Нестле България и Г-жа Биляна Георгиева-Воева, директор „Човешки ресурси“ в Нестле България.

 

Светло бъдеще

В допълнение, с цел улесняване на прехода от училище към работа, инициативата ще включва и програмата „Готовност за работа“, предоставяща кариерно консултиране за изготвяне на автобиография и обучения за провеждане на интервюта в училищата, университетите и местните компании на Нестле.

Също така, Нестле ще насърчи своите над 63 000 европейски доставчици да участват в инициативата Nestle needs YOUth, като предложат работа или стаж на младите хора с помощта на програма, наречена „Съюз за младежта“.

„Нестле постига успехи в световен мащаб и благодарение на това, че сме успешни в Европа“ – обясни г-н Фрекс. – „Тази инициатива има за цел да се възползва от динамичността на младите така, че те да могат да очакват едно по-светло бъдеще.“

Тази инициатива, както и възможностите, които създаваме за младите хора, са пряк резултат от дългосрочните ни инвестиции в Европа, наред с ангажимента ни за увеличаване привлекателността на заетостта в сектора.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Павел Виликовски – „Зелен е…“ (откъс)

Начало, казвате, първи стъпки? Колко бях красив тогава! Бледо лице, беше на мода, меки като кадифе, не особено гъсти мустаци… е, все още не...

Галерия Аросита представя / AROSITA Gallery presents Борис Колев /  Boris Kolev

24. 09. 2020 – 08. 10. 2020 НОВИ ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ /  NEW URBAN LEGEND AND MYTHS              Основно влияние за създаването на тази изложба...

Милена Цанева – „Броеница. Из гънките на паметта“ (откъс)

Излезе от печат книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“, пъстра и неизбродима галерия от спомени, ценен дар за любознателния...

Топ 10 на книжарници „Сиела“ за 14-20.09.2020

  Крадецът на праскови, Автор: Емилиян Станев, Издателство: Сиела https://ciela.com/kradetsat-na-praskovi-emiliyan-stanev.html   Менгеле - Ангелът на смъртта, Автор: Дейвид Маруел, Издателство: Сиела https://ciela.com/mengele-angelat-na-smartta.html   Дневникът на един дръндьо -...

Дубравка Угрешич – „Американски речник“ (откъс)

 REFUGEE – Откъде сте? – пита ме млад фламандски фотограф, опитвайки се с въпроса си да смекчи напрегнатото ми лице. – От Загреб – отговарям. – А...

Балкански лидер е финалист за Строителните Оскари 2020

Президентът на Северна Македония връчи първото отличие за NASTEL BUSINESS CENTER Една от най-успешните строителни компании на Балканите е финалист за престижния конкурс за Луксозно...