Неразкрити тайни от миналото – по Viasat History

- реклама -spot_img

Неразкрити тайни от миналото – по Viasat History през октомври
Две интересни поредици намират отговорите на неразгадани въпроси

София, 18 октомври 2016 г. Неразкрити тайни от миналото ще представи Viasat History през месец октомври. Епизодите на поредицата „Конспирация“ ще се излъчват от 24 октомври до 9 януари, всеки понеделник от 22:00 часа. Два дни по-късно е стартът на поредицата „Келтите: Кръв, желязо и жертвоприношения“, която зрителите може да гледат от 26 октомври до 9 ноември, всяка сряда от 23:00 часа.

Нашето познание за миналото никога не може да бъде пълно – винаги има оставени въпроси без отговор. Когато липсват парчета от пъзела, историците трябва да прибягват до предположения и догадки, а понякога се оказва, че „установените факти“ се базират на нестабилни основи. Приемайки скептичната гледна точка на един теоретик на конспирацията, всеки епизод от тази завладяваща поредица избира една глава от учебниците по история и се стреми да предложи приемливи алтернативи на установените исторически тълкувания.

Дали Хитлер наистина е сложил край на живота си в онзи берлински бункер? Знаем ли пълната истина за трагичната съдба на принцеса Даяна? Дали доказателствата сочат, че една съветска ядрена подводница е била на път да задейства Армагедон през 1968 г.? Можем ли наистина да се доверим на „официалната версия“? Разберете отговорите на тези въпроси от поредицата „Конспирация“, от 24 октомври до 9 януари, всеки понеделник от 22:00 часа, по Viasat History.
Келтите – тези древни народи, чиито племенни земи някога са се простирали от Англия до Франция, Испания и Словения, дълго време са били заобиколени от мистерия. През първи век пр.н.е. Европа е била в ръцете им и не след дълго те неизбежно са стигнали до конфликт с разширяващата се Римска империя. В тази поредица от три части антроположката проф. Алис Робъртс и археологът Нийл Оливър изследват произхода и вярванията на разпръснатите, близки в културно отношение племена, които колективно са добили известност като келти. Блестящи исторически възстановки помагат за разказването на историята им, докато най-новите археологически проучвания от обекти в цяла Европа добавят детайли и цвят към нашата картина от тяхното време.

Ако келтите бяха надделели в борбата си срещу Рим, последствията за Европа и останалата част от света биха били удивително различни. Научете повече като гледате „Келтите: Кръв, желязо и жертвоприношения“, от 26 октомври до 9 ноември, всяка сряда от 23:00 часа, по Viasat History.

- реклама -spot_img