Най-хубавите години от нашия живот

- реклама -spot_img

Най-хубавите години от нашия живот„НАЙ-ХУБАВИТЕ ГОДИНИ ОТ НАШИЯ ЖИВОТ” – ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ Е УТРЕ
БНТ събра пет десетилетия в 78 000 телевизионни минути

Кое е любимото десетилетие на българите, ще стане ясно на 22 март, когато БНТ 1 ще излъчи големия финал на шоуто „Най-хубавите години от нашия живот”. В епичната последна битка едно срещу друго се изправят 80-те и 90-те години – десетилетията, които събраха най-много победи в 12-те епизода на реалити формата.
Точно в 20:30 часа започва 90-минутният последен епизод на шоуто, когато ще стане ясен големият победител.
От 31 декември досега в 78 000 телевизионни минути националната телевизия преведе зрителите през пет десетилетия от миналия век, като припомни паметни моменти, герои и случки. Шоуто представи над 60 предмета, 70 песни на живо и повече от 200 изпълнители.
Точно в новогодишната нощ в ефира на Българската национална телевизия стартира един от най-успешните световни забавни формати. „Най-хубавите години от нашия живот” проследи отминалите десетилетия от 50-те години на миналия век до началото на този и потърси най-доброто от тях.
Партньор на БНТ в реализацията на реалити формата бе продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадъкшънс”, специално одобрена от „Ендемол”, заради изискванията да бъде гарантиран висок продукционен стандарт на шоуто.

БИТКАТА ЗА ГОЛЯМОТО „ДА” НА 18-ГОДИШНИТЕ
Петте състезаващи се десетилетия влязоха в битка за симпатиите на журито. То бе съставено от 50 момчета и момичета на 18-годишна възраст, чиято задача бе да определи най-хубавите години. Като хора, необременени пряко от случилото се, те трябваше да преценят в кои години биха се чувствали най-добре. Оценяваха песни, филми, култови предмети, реплики, мода – всичко, което белязва едно десетилетие и го прави уникално. Шоуто бе невероятен шанс новото поколение да усети емоцията от младостта на техните майки, бащи, баби и дядовци. По-възрастните с носталгия и радост се върнаха към отминалите години, получили оценката на времето.
„Най-хубавите години от нашия живот” върна лентата и с моменти от „Милион и едно желания”, „Като лъвовете”, „Васко да Гама от село Рупча”, „Войната на таралежите” и много други. В рубриката „Предмети” дефилираха всевъзможни мили спомени от миналото: бомбетата, грамофоните „Куче марка”, печката „Мечта”, колите Москвич и Лада, велосипеда “Диамант”, първият спортен автомобил, произведен в България – “Булгаралпин”, ЦУМ, пишещата машина, сините гуменки и електрическата китара, бързоварът, баскетболните кецове и скейтборда, двулевките.

АЛЕКСАНДЪР САНО БЕ МИК ДЖАГЪР, ГЛАРУС И КОСМОНАВТ
Ко-водещият Александър Сано, когото зрителите познават от хитовия сериал „Под прикритие”, влезе в различни превъплъщения по време на 12-те епизода на „Най-хубавите години от нашия живот”. Актьорът се появяваше на сцената до Владо Пенев, дегизиран по всевъзможни забавни начини.
В едно от изданията на шоуто Косъма влезе в кожата на Мик Джагър и изпълни изключително сполучливо култовото и днес парче на Ролинг Стоунс „Staisfaction”. В друг от епизодите пък изскочи на сцената по джапанки, плажни шорти и шапка тип „идиотка”, за да демонстрира как е изглеждал блянът на чужденките по Черноморието – българският „гларус”. В новогодишната нощ добута на сцена печка тип „Мечта”, в която имаше баница, и разкри пред зрителите кулинарните си способности, а в едно от следващите издания призна, че като малък мечтаел да стане космонавт.
Сано имаше за задача да изважда от нафталина и култови лозунги от не толкова далечното минало, а в друг от епизодите чете на сцената откъси от настолната „Библия” на 80-те – „Мъжът и жената интимно”.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РОДНИ ЗВЕЗДИ ИЗГРЯХА НА СЦЕНАТА ДО ВЛАДО ПЕНЕВ
Най-големите родни звезди от естрадата и киното изгряха на сцената до водещия Владо Пенев. Звезден блясък на шоуто дадоха Стоянка Мутафова, Гинка Станчева и Никола Анастасов, както и наследниците на Тодор Колев и Апостол Карамитев. Последната изява на великия Джоко Росич бе именно в предаването на БНТ1.

Най-добрите български изпълнители излязоха на сцената, за да изпеят своите хитове, или да възродят песни от по-далечното минало. Сред тях бяха Васил Найденов, Бисер Киров, „Сигнал”, дует „Шик”, Роси Кирилова, Христо Кидиков, Орлин Павлов, Тони Димитрова, Милена, Поли Генова, Михаил Белчев, Коцето-Калки, Грета Ганчева, Орлин Горанов и Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Мими Николова, „Диана Експрес”, група „Тумбаито” и „Сантиментъл Суингърс”, Димо от група “ПИФ”, Нели Андреева от ансамбъл „Филип Кутев”, Преслава Пейчева, Деси Добрева и Богомил, Руслан Мъйнов, Вики от „Мастило”, Благовест Аргиров, Стоян Михалев, Нели Рангелова и Панайот Панайотов, „Остава”, „Атлас”, „Импулс” и много други.
През цялото време на шоуто те бяха акомпанирани от маестро Мишо Йосифов и неговата Брас Асоциация „Комбо”.

И ЗРИТЕЛИТЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЛЮБИМОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ
Дни преди големия финал БНТ даде шанс и на зрителите да се включат в предизвикателството. Те още могат да участват в онлайн анкетата в официалния сайт на телевизията www.bnt.bg, както и във Фейсбук страницата на шоуто https://www.facebook.com/nai.hubavite.godini.bnt . Участниците в допитването ще трябва да познаят десетилетието – победител. А наградата за първите десет души, избрани на лотариен принцип, е покана за заключителното парти на формата и лична среща със звездите от „Най-хубавите години от нашия живот”.

- реклама -spot_img