Най-добрият учител, когото познавам

- реклама -spot_img

В ПОРЕДИЦАТА „НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ, КОГОТО ПОЗНАВАМ“ БНТ ПРЕДСТАВЯ АСЕН АСЕНОВ – УЧИТЕЛ ОТ ЧЕРНИ ВИТ

 

Кампанията на Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“ продължава да представя талантливи и обичани учители от цялата страна

 Тази сряда (29 март) в предаването „Денят започва с култура“ зрителите на БНТ1 ще имат възможност да видят филмовия портрет на преподавателя от училището в тетевенското село Черни вит  Асен Асенов.

Той е един от четиримата млади преподаватели по музика в ОУ „Георги Бенковски“. Училището е с над 150-годишна история. Будните жители на Черни вит даряват имот,  средства и труд, за да създадат условия за образование на децата си. От 1985 година в училището се изучават народни инструменти в паралелки с разширено изучаване на музика. Музикалното обучение в Черни вит привлича деца от цяла Северна България.  Голяма част от тях продължават образованието си в Средните музикални училища в Плевен, Котел и Широка лъка.

Асен Асенов е възпитаник на училището, в което сега преподава. Негови ученици са носители на множество награди, а самият той през 2016 г. е удостоен с почетното отличие на Министерството на образованието и науката “Неофит Рилски”.

Режисьор на филма за Асен Асенов от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Моника Якимова, а оператор е Николай Илиев.

Очаквайте всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“  по БНТ1 поредният филмов разказ за „Най-добрият учител, когото познавам“!

 Излъчените в поредицата филми можете да гледате на сайта на БНТ www.bnt.bg

 

- реклама -spot_img