Надиграй ме на Балканите

- реклама -

Голямото балканско надиграване – в ефира на БНТ

 

Тази неделя отборите на 5-те балкански държави Македония, Румъния, Гърция, Турция и България ще се изправят един срещу друг в голямата битка на сезона в специалния брой на танцовото шоу за народни танци „Надиграй ме на Балканите”.

 Тежката дума при избора на победител сред балканските отбори ще има само журито. То е в състав доц. Красимир Петров от България, Манолис Лекакис от Гърция, ръководителят на отбора на Македония – Ристе Попески-Димовски, Адриан Косилков – Румъния и Енгин Йозтюрк от Турция. Те ще гласуват с оценки от едно до десет, а танцовият клуб, събрал най-висока оценка, ще е победител във финалното шоу „Надиграй ме на Балканите”, което БНТ2 и БНТ Свят ще излъчат тази неделя 20:45 ч.

 За България ще се състезава отборът от клуб „Ритъм”, гр. Силистра; за Македония – „Мирча Ацев” от Скопие; Румъния ще бъде представена от отбора „Гиочелу” от село Джирок, окръг Тимишоара, Гърция от общински танцов състав Никея-Рентис и Турция от фолклорна група от Юскудар,  Истанбул.

 В първи кръг всеки един от отборите ще се представи с танц от своята страна. Във втори кръг всеки ще покаже на останалите свой танц, който те ще трябва да разучат в рамките на две минути. В трети ще се състои надиграването на майсторите, в което по един човек от отбор ще трябва да танцува на различни балкански ритми.

 По традиция водещи и в Балканското надиграване ще бъдат Милена Славова и хореографът Асен Павлов. Наградата в последното голямо надиграване за сезона ще бъде 7 дневна почивка в курорта „Порто Елеа” за отбора победител. Ще има и специална награда за един от отборите – участие в Международния фолклорен фестивал през 2013г. във Велико Търново.

 

Гледайте „Надиграй ме на Балканите” тази неделя

от 20:45ч. по БНТ Свят и БНТ2!

- реклама -