Надиграй ме

- реклама -spot_img

Отборът на Турция – победител в Балканското надиграване на БНТ

 

Във финалния брой на танцовото шоу на България “Надиграй ме” пет балкански държави  разтърсиха сцената с автентични ритми. Един срещу друг в голямата битка на сезона се изправиха танцьори от Македония, Румъния, Гърция, Турция и България.
Професионалното жури гласува с оценки от едно до десет и определи за победител турския състав, който представи един от най-оригиналните и ритмични танци в надпреварата. Гърците вдигнаха скалата на настроението с виртуозни солови изпълнения. Румънците зашеметиха публиката и журито с пируети и изящество, а македонците заложиха на автентично хоро под съпровод на тъпан, който шеметно забързваше ритъма. България бе представена с автентичния танц ръка.

Балканските участници изпълниха сцената с колоритност и настроение. Ръчнотъкани цветните костюми, декорирани с пищни аксесоари, допълваха цялостната визия на участниците. Всички те споделиха пред камерата на БНТ, че се забавляват и че нямат търпение отново да се върнат в България, защото са срещнали много нови приятели тук.

„Надиграй ме на Балканите” се превърна в истинска фолклорна фиеста. Тя продължи и зад кулисите, където танцьорите се шегуваха, че победата на турския отбор е благодарение и на това, че избраха да се подкрепят с българско кисело мляко преди да излязат на сцената. Призьорите от Голямото балканско надиграване заминават на 7-дневна почивка в курорта “Порто Елеа”. Специална награда бе отредена и за отбора на Румъния – участие в Международния фолклорен фестивал през 2013 година във Велико Търново.

- реклама -spot_img