Надиграй ме

- реклама -spot_img

Победител в суперфинала на „Надиграй ме” е танцов клуб „Ритъм” от Силистра

На 24 юни от 21 часа БНТ 2 и БНТ Свят излъчиха суперфинала на танцовото шоу на България „Надиграй ме”. В него участие взеха победителите от трите сезона на шоуто – танцов клуб „Неврокопски вихър” от Гоце Делчев, танцов клуб „Ритъм” от Силистра и танцов клуб „Хоро” от Девин.
Трите клуба – призьори се състезаваха за голямата награда – участие в Балканското надиграване , което ще се излъчи на 8 юли от 21.00 ч. вечерта.
В суперфинала на танцовото шоу журито даваше оценки само в първи и втори кръг. Зрителите приложиха „положителен вот” и така решиха кой танцов състав ще стане победител.

След разгорещено надиграване победител стана клуб „Ритъм” от Силистра. Гоце Делчев впечатлиха журито с добра комбинация между хореография, костюми и артистичност. Силистра заложи на типичните за Добруджа емоция и жар в танца, а Девин се довериха на атрактивна стратегия. Тъй като отборът е само от жени, клуб „Хоро – Девин” представи мъжко хоро, а танцьорките излязоха на сцената с калпаци. Въпреки това Девин си заслужи трето място, а подгласник на победителя остана Гоце Делчев.

В големия финал на „Надиграй ме” ще се състезават фолклорни състави от балканските страни – Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Румъния и България. Балканските ни съседи отдавна изявяват желание за участие в шоуто, което в последната една година се превърна в едно от най-гледаните предавания извън пределите на страната.

По регламент на финала зрителите няма да гласуват. Хореографите на участващите клубове ще се присъединят към тричленното жури на шоуто и ще гласуват с оценки от едно до десет. Танцовият клуб, събрал най-висока оценка, ще е победител във финалното балканско шоу на „Надиграй ме”.

- реклама -spot_img