MyWay.BG

- реклама -

В Деня на Народните будители, 1 ноември 2012 г., беше официалният старт на проекта за академично и професионално ориентиране – MyWay.BG. В концертната зала на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ се събраха над 200 представители на компании, неправителствени организации, студенти и ученици, за да чуят повече за инциативата и да поздравят организаторите.

Уеб платофрмата MyWay.BG (моят път) е съвместна инициатива на сдружение Тук-Там и Pathways център за образование и предприемачество. MyWay.BG цели да мотивира, информира и насочва младите българи при избора и подготовката им за висше образование и кариера. 

Олга Василевска и Ангел Келчев, проектни мениджъри на MyWay.BG, разказаха как преди почти година се зародила идеята на проекта, които бързо привлекъл към себе си 20 добролци, които активно участват в неговата реализация. Организаторите вярват, че за да могат младите хора да развиват потенциала си, следва да имат позитивен пример и централизиран ресурс за взимане на важните решения в живота си.

В официалното откриване участваха учениците Алекс Недев и Джулия Стоянова, които споделиха предизвикателствата, които те срещат при избора на образование и професия. Зам. директорът на Нац. Музикално училище г-жа Столина Добрева сподели гледната точна на учителите, а Росен Иванов, съдружник в Entrea Capital, представи гледната точка на бизнеса и неговата подкрепа за развитието на младите хора в България.

Проектът MyWay.BG е отворен за партньорства и сътрудничество с всички, които имат желание да подкрепят каузата.

Сайтът ще ви срещне с успели и вдъхновяващи българи от различни професионални категории, които с радост споделят научени уроци от своя професионален път. Освен интерактивни видео интервюта и контакт с успешни българи, MyWay.BG предоставя полезна информация за висше образование и работа, стажантски програми, профили на избрани компании и университети и други услуги, насочени към по-информиран и осъзнат избор на образование и кариера. 

Екипът на MyWay.BG обеща още повече интересни и полезни материали на сайта в следващите седмици.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -