Музиката на Америка

- реклама -spot_img

Приключи второто издание на цикъла „Музиката на Америка“

Продажбата на абонаменти за новия сезон започва на 03 септември на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“

С тържествен концерт на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров с Класик ФМ М-Тел оркестър под диригентството на Максим Ешкенази, приключи второто издание на цикъла „Музиката на Америка“, който се организира от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. Програмата за следващия сезон ще бъде обявена в края на август, като организаторите обещават специални изненади за българската публика. Продажбата на абонаментни карти за следващия концертен сезон ще започне на 03 септември на касата на „Кантус Фирмус“ и онлайн на www.ticketsbg.com. 

 Тази година цикълът включваше 7 концерта с участието на Класик ФМ М-Тел оркестър, които се проведоха в периода февруари – юни 2012 г. Програмата представи концерт, посветен на Златния век на холивудската филмова музика с участието на американския диригент Джон Маклафлин Уилямс, концерт с цигуларя Шломо Минц, който излезе на сцената като солист и диригент, три концерта под надслов „Любими виртуози и нови звезди“ с пианистите Людмил Ангелов и Георги Черкин и българските цигулари Мила Георгиева, Димитър Иванов и Симеон Симеонов, като заедно с тях дебютираха 3 възпитаници от Националното музикално училище „Любомир Пипков“. В рамките на цикъла беше представен още и концертът Hello, Broadway!, с откъси от известни мюзикъли и солисти Орлин Горанов, Даниела Димова и Олга Михайлова – Динова.

 „И през 2013 година фондация „Америка за България“ ви кани на вълнуващо музикално пътешествие до Америка. Фондацията застава дългосрочно в подкрепа на изкуството и културния живот на България. Чрез изкуството ние разказваме на света за нашата история и надежди за бъдещето и го превръщаме в културна дипломация, в която всички ние участваме“, споделя Десислава Тальокова, Изпълнителен директор на фондация „Америка за България“.

 „Радвам се, че тази година бяхме заедно. Надявам се, че следващия сезон ще ви изненадаме още по-приятно с артистите и композиторите, които ще ви представим. Концертите от новия сезон ще обявим в края на лятото“, обяви Даниела Ханджиева, Артистичен директор на „Кантус Фирмус“. 

- реклама -spot_img